5 Πόλεις του Κόσμου που είναι σχεδόν μόνιμα χιονισμένες

Η χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων ετών έφερε χιόνι ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας – μια εικόνα που είχαμε χρόνια να δούμε- κάνοντάς μας να νιώσουμε για λίγο ότι ζούμε στην πρωτεύουσα του χιονιού! Σίγουρα δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την Ακρόπολη ντυμένη στα λευκά…

Ωστόσο υπάρχουν μέρη στον κόσμο όπου η έντονη χιονόπτωση είναι καθημερινότητα. Μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σε μια πόλη όπου το χιόνι φτάνει τα 8 μέτρα; Πάμε να δούμε τις 5 πιο χιονισμένες πόλεις στον κόσμο, όπως τις παρουσιάζει το accuweather.com.

Κεμπέκ, Καναδάς

Η Πόλη του Κεμπέκ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην ομώνυμη επαρχία. Η Παλιά Πόλη του Κεμπέκ είναι η μόνη πόλη της Βορείου Αμερικής της οποίας τα τείχη διατηρούνται ακόμα και μάλιστα σε άριστη κατάσταση. Για τον λόγο αυτό, το 1985 η UNESCO την ανακήρυξε «Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς». Όταν τα λιθόστρωτα δρομάκια με τα κτήρια του 16ου και 17ου αιώνα καλύπτονται με χιόνι, η πόλη μοιάζει με ζωντανή καρτ ποστάλ. Σύμφωνα με το AccuWeather, η μέση ετήσια χιονόπτωση φτάνει τα 3,1 μέτρα.

 

St. John’s, Newfoundland and Labrador, Καναδάς

Η νησιωτική πρωτεύουσα της καναδικής επαρχίας της Νέας Γης και του Λαμπραντόρ είναι μία από τις παλαιότερες και πιο σημαντικές ιστορικά πόλεις της Βόρειας Αμερικής. Απόκρημνες ακτές, παγόβουνα και πολύχρωμα ξύλινα σπιτάκια συνθέτουν το μαγευτικό σκηνικό. Ταυτόχρονα όμως είναι και μία από τις πιο χιονισμένες πόλεις του κόσμου, με το χιόνι να φτάνει τα 3,3 μέτρα.

 

 

Tογιάμα, Ιαπωνία

Πρωτεύουσα του Νομού Τογιάμα της Ιαπωνίας, που βρίσκεται στην ακτή της Θάλασσας της Ιαπωνίας στην περιοχή Τσούμπου στο κέντρο του Χονσού, περίπου 200 χλμ. (120 μίλια) βόρεια της πόλης Nagoya και 300 km (190 mi) βορειοδυτικά του Τόκιο. Από την 1η Ιουνίου 2019, η πόλη είχε εκτιμώμενο πληθυσμό 415.844 σε 176.643 νοικοκυριά, [2] και πυκνότητα πληθυσμού 335 ατόμων ανά km². Η συνολική του έκταση ήταν 1.241,77 τετραγωνικά χιλιόμετρα (479,45 τετραγωνικά μίλια). Η πόλη έχει οριστεί ως περιβαλλοντικό μοντέλο πόλης από την εθνική κυβέρνηση για τις προσπάθειές της για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

 

Sapporo, Iαπωνία

Είναι η μεγαλύτερη ιαπωνική πόλη βόρεια του Τόκιο και η μεγαλύτερη πόλη στο Hokkaido, το οποίο είναι το βορειότερο νησί της Ιαπωνίας. Είναι η πρωτεύουσα του Νομού Χοκάιντο και του Νομού Ishikari. Το Σαπόρο βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Χοκάιντο, μέσα στον αλλουβιακό ανεμιστήρα του ποταμού Toyohira, που είναι παραποτάμιο ρεύμα του Ishikari. Το Σαπόρο θεωρείται το πολιτιστικό, οικονομικό και πολιτικό κέντρο του Χοκάιντο.

 

Αομόρι, Ιαπωνία

Είναι η πρωτεύουσα του νομού Αομόρι, στη βόρεια περιοχή Τοχόκου της βόρειας Ιαπωνίας. Κατά τις 1 Απριλίου 2017, η πόλη είχε εκτιμώμενο  πληθυσμό 287.800 κατοίκους σε 136.209 οικίες και πυκνότητα πληθυσμού 350 ατόμων ανά τ.χλμ. Η πόλη είναι μία από τα 48 κέντρα της Ιαπωνίας. Η συνολική έκταση της πόλης είναι 824,61 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

 

 

 

www.reader.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top