7 απίθανες υποθαλάσσιες εξερευνήσεις

Σπήλαια με κρανία και ψάρια που φωσφορίζουν δημιουργούν τις πιο παράξενες υποθαλάσσιες εμπειρίες.

Για κάποιους, μόνο και μόνο το να μπεις στο νερό είναι αρκετό για να τους φοβίσει. Αλλά για αυτούς που αναζητούν προκλήσεις αλλά και εμπειρίες μυστηρίου μέσα σε ένα άγνωστο περιβάλλον, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτές τις ασυνήθιστες υποθαλάσσιες “συναντήσεις”.

1. Το σπήλαιο με τα κρανία

Κατάδυση στην Punta Laguna του Μεξικό

Πού: Yucatán Peninsula, Μεξικό

Γιατί: Η κατάδυση συναντά την αρχαιολογία

Παράγοντας κινδύνου: 4

Μέσα στο ρήγμα του Las Calaveras βρίσκονται τα κρανία και τα κόκαλα 125 ανθρώπων και κανένας δεν ξέρει για ποιο λόγο. Οι Μάγια πίστευαν πως αυτός ο κοσμος μας συνέδεε με τα πνεύματα και έτσι αυτές οι σπηλιές έγιναν μέρη για τελετές και θυσίες για να κατευνάσουν τους θεούς. Το πιο δύσκολο κομμάτι για να φτάσεις σε αυτό το μέρος είναι να καταφέρεις να περάσεις μέσα από την “είσοδο” που είναι ένα μέτρο σε πλάτος και ύψος και μετά φυσικά να αντιμετωπίσεις την κλειστοφοβία.

2. Κατάδυση μέσα στο σκοτάδι

Κατάδυση στο σκοτάδι στην ακτή της Χαβάης

Πού: Kona, Χαβάη

Γιατί: Το πιο παράξενα θέαμα με ψάρια που φωσφορίζουν

Παράγοντας κινδύνου: 9

Το ονομάζουν κατάδυση σε μαύρα νερά. Λίγο έξω από την ακτή της Kona, το ταξιδιωτικό γραφείο Jack’s Diving Locker, φέρνει τους επισκέπτες στην άκρη της αβύσσου καθώς πέφτει η νύχτα. Δεμένοι με τη βάρκα, οι δύτες πέφτουν μέσα στο σκοτάδι σε βάθος 15 μέτρων. Εκεί συναντούν χιλιάδες πλάσματα που φωσφορίζουν και που δεν είναι μεγαλύτερα από το μικρό σου νύχι.

Αυτό το φαινόμενο που κάνει τα πλάσματα να φωτίζουν από μέσα ονομάζεται βιοφωταύγεια και δημιουργεί την πιο σουρεαλιστική υποθαλάσσια εμπειρία. Αν νομίζεις ότι κάποιος σε παρακολουθεί, βγες από το νερό. Αυτή η περιοχή έχει πολλούς καρχαρίες και το σούρουπο είναι ώρα φαγητού.

3. Ένα ενεργό ηφαίστειο

Κατάδυση δίπλα από ένα ενεργό ηφαίστειο στην Ινδονησία

Πού: Νησί Mahangetan, Ινδονησία

Γιατί: Η μαγευτική γοητεία της λάβας και των φυσαλίδων από θείο

Παράγοντας κινδύνου: 5

Δεν είναι η λάβα που θα σε κάψει εδώ, αλλά οι φυσαλίδες από θείο που εγείρονται από το βυθισμένο ηφαίστειο Banua Wuhu, 5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Θάλασσας Celebes. Παγίδεψε τες, φέρ’ τες στην επιφάνεια και η μυρωδιά θα σου κάψει τη μύτη. Όταν οι φυσαλίδες ελευθερώνονται φυσικά από το ηφαίστειο που έχει ύψος 400μ., η οσμή απλά χάνεται.

4. Ένα φρικιαστικό υποθαλάσσιο νεκροταφείο

Κατάδυση σε υποθαλάσσιο νεκροταφείο στη λίμνη Jocassee
Πού: Λίμνη Jocasse, Νότια Καρολίνα, Αμερική

Γιατί: Μία εμπειρία που θα εκτιμήσουν οι λάτρεις των θρίλερ

Παράγοντας κινδύνου: 0

Εάν θέλεις να κάνεις κατάδυση σε ένα νεκροταφείο και να συναντήσεις φαντάσματα από τον Εμφύλιο Πόλεμο της Αμερικής, η λίμνη Jocasse είναι το μέρος για σένα. Η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, Duke Power, πλημμύρισε το μέρος το 1973 για να δημιουργήσει ένα υδροηλεκτρικό φράγμα στέλνοντας αυτό το νεκροταφείο 36 μέτρα κάτω από την επιφάνεια. Οι ίδιες ταφόπλακες είχαν εμφανιστεί στην ταινία Deliverance (1972) πριν βυθιστούν κάτω από το νερό.

5. Ένα σιλό πυραύλων Titan

Εξερευνώντας το σιλό πυραύλων Titan στο Royal City

Πού: Royal City, Ουάσινγκτον, Αμερική

Γιατί: Κατάδυση σε μια ξεχασμένη εποχή

Παράγοντας κινδύνου: 6

Τα φύκια έχουν καλύψει την πινακίδα “Κίνδυνος: Υψηλή τάση” που βρίσκεται κοντά στην είσοδο. Κάνε κατάδυση στα 33 μέτρα βάθος, στους σωλήνες εκτόξευσης και στις καταπακτές έκτακτης ανάγκης μέσα σε αυτό το κειμήλιο του Ψυχρού Πολέμου. Τώρα είναι ένας πλημμυρισμένος λαβύρινθος που κάποτε ήταν γεμάτος με πυραύλους, κέντρα ελέγχου και χώρους διαμονής για το πλήρωμα του σταθμού. Στο κτίσμα υπάρχουν ακόμα σκουριασμένα δοκάρια και καλώδια που κρέμονται, αλλά ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι πως δεν έχει πολύ φως.

6. Όπλο μαζικής καταστροφής

Κατάδυση δίπλα σε ένα Minuteman πύραυλο στην Αλαμπάμα

Πού: Madison Aquatic Park, Αλαμπάμα, Αμερική

Γιατί: Ευκαιρία για φωτογραφίες τύπου Dr. Strangelove

Παράγοντας κινδύνου: 2

Η τοποθεσία από μόνη της –μια λίμνη μέσα στη μέση ενός λατομείου- δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Αυτό ισχύει φυσικά, μέχρι να δεις τη μύτη ενός πυραύλου Minuteman της NASA του 1962 που προβάλλει έξω απ’ το νερό. Για την απόλυτη εμπειρία, κάνε κατάδυση στη βάση του και δες σε όλο του το μεγαλείο αυτό το σουβενίρ από τον Ψυχρό Πόλεμο – θα ανατριχιάσεις.

7. Νεκροταφείο με χελώνες

Κατάδυση σε ένα τάφο με χελώνες στη Μαλαισία
Πού: Νησί Sidapan, Μαλαισία

Γιατί: Είναι ένα νεκροταφείο της φύσης

Παράγοντας κινδύνου: 6

Όχι, οι σωροί από οστά χελώνας δεν αποδεικνύουν ότι οι θαλάσσιες χελώνες κάνουν θυσίες. Είναι κάποιες χελώνες όπως και μερικά δελφίνια που χάθηκαν μέσα στη σπηλιά. Θα βρεις την είσοδο σε βάθος περίπου 20 μέτρων, απλά προσπάθησε να μην ακουμπήσεις τίποτα γιατί μπορεί να καταλήξεις να είσαι κι εσύ μέσα σε όλες αυτές τις σωρούς από οστά.

www.redbull.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top