Η ήρεμη δύναμη των Οινουσσών

Οι Οινούσσες είναι μια συστάδα 9 πανέμορφων νησιών του Βορείου Αιγαίου, ανάμεσα στην Τουρκία και τη Χίο. Φημίζονται για την ήσυχη και φιλόξενη ατμόσφαιρα, τις υπέροχες παραλίες με τα καταγάλανα νερά, τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία και τη ναυτική τους παράδοση.

Το μεγαλύτερο και μοναδικό νησί που είναι κατοικημένο ονομάζεται Οινούσσα ή Αιγνούσα, σύμφωνα με τους ντόπιους. Οι Οινούσσες είναι ιδανικός προορισμός αν αναζητάς γαλήνιες διακοπές σε έναν ανόθευτο παράδεισο, μακριά από την πολυκοσμία. Εδώ θα έχεις την ευκαιρία να χαλαρώσεις σε πανέμορφες παραλίες και κολπίσκους με κρυστάλλινα νερά και να απολαύσεις τη μοναδική φυσική ομορφιά του τόπου.

Οι Οινούσσες έχουν μακρά ναυτική παράδοση και στο παρελθόν οι καπεταναίοι του νησιού διέπρεπαν στη ναυτιλία και ευημερούσαν. Ο οικισμός της Οινούσσας πραγματικά θα σε μαγέψει με τη μεγαλοπρέπεια που αποπνέει. Καθώς θα περπατάς στα γραφικά σοκάκια θα ανακαλύψεις την ιστορία του νησιού και θα θαυμάσεις τα εντυπωσιακά αρχοντικά καπετανόσπιτα και την όμορφη αρχιτεκτονική. Μην παραλείψεις να φας φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στις ταβέρνες!

Οι Οινούσσες διαθέτουν πλούσια ιστορία και πολλά αξιοθέατα, καθώς και ακαταμάχητες φυσικές ομορφιές που αξίζει να εξερευνήσεις. Είναι γεμάτες με υπέροχες παραλίες και κολπίσκους με καταγάλανα νερά. Το οδικό δίκτυο επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση με όχημα στις περισσότερες από αυτές. Αν σου αρέσει το περπάτημα, μπορείς να πας και με τα πόδια, καθώς οι αποστάσεις δεν είναι πολύ μεγάλες. Κάποιες από τις πιο δημοφιλής είναι οι παραλίες Ζέπαγος, Κάστρο, Φάρκερο, Μπιλάλη, Χατζαλής και Τζελέπη.

 

www.larissanet.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top