oikologiko_egklima_Xalkidiki

Οικολογικό έγκλημα στη Χανιώτη Χαλκιδικής

Οι κάτοικοι στη Χανιώτη Χαλκιδικής καταγγέλλουν, ότι λίγα μέτρα μπροστά από τα σπίτια τους, τα αστικά λύματα αντί να μεταφέρονται στο βιολογικό καθαρισμό, καταλήγουν στην παραλία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».
Από την πλευρά της η δημοτική αρχή της Παλλήνης, δήλωσε ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικά, τονίζοντας  πως η ποιότητα του νερού της θάλασσας ελέγχεται τακτικά, χωρίς να έχει διαπιστωθεί κάποια μόλυνση.
Ένας κάτοικος τής εν λόγω περιοχής, υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχει χρόνια, αλλά φέτος έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Πριν από μερικές ημέρες όταν πλημμύρισαν τα φρεάτια, η θάλασσα άλλαξε χρώμα από τα λύματα…, συμπλήρωσε ο ίδιος!      
Επίσης, αναφέρει ότι λόγω παλαιότητας των αγωγών, κάθε φορά που υπάρχει εισροή υδάτων υπερχειλίζουν τα φρεάτια και τα λύματα πλημμυρίζουν την παραλία, καταλήγοντας στη θάλασσα.
Παρόμοια εικόνα αντικρίζουν και οι παραθεριστές στην παραλία της Χανιώτης.
Ο κ. Κώστας Μπόζας, πρόεδρος ενός συγκροτήματος κατοικιών στο οποίο διαμένουν 85 οικογένειες, δήλωσε ότι είναι τραγική η κατάσταση που επικρατεί και πολλές φορές η δυσοσμία γίνεται πολύ έντονη.
Η δημοτική αρχή Παλλήνης, κάνει λόγω για μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε στα τέλη Αυγούστου λόγω βλάβης που προέκυψε σε αντλία της δεξαμενής, με αποτέλεσμα την υπερχείλιση των φρεατίων.
Ο δήμαρχος Παλλήνης κ. Κωνσταντίνος Καπούλας, δήλωσε ότι τα νερά της περιοχής είναι καθαρά και η ποιότητα τους ελέγχεται κάθε 15 ημέρες, καθώς υποβάλλονται σε αναλύσεις. Μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένα πρόβλημα.

Ηρώ Γκίζα
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top