Browning B25

Κ. Αιγινήτη, έχω ένα όπλο μάρκας BRUNING Cal 12 (super poze), αγορασμένο στην Αυστραλία το 1950, φτιαγμένο στο Βέλγιo κατόπιν παραγγελίας για σκοποβολή.
Είναι σε άριστη κατάσταση διότι πολύ λίγο το χρησιμοποίησα για κυνήγι. Θα ήθελα να μου πείτε πόσο περίπου είναι η αξία του διότι μου το ζητάνε να το πουλήσω.

Σας ευχαριστώ πολύ
Παναγιώτης Κομνηνός
Κύθηρα

Απάντηση
Έλαβα τα στοιχεία που μου στείλατε καθώς και τις πολύ καλές φωτογραφίες  του όπλου.
Είναι ένα σούπερ ποζέ BROWING μοντέλο Β25, κατασκευασμένο στο Βέλγιο στο διάσημο εργοστάσιο της FABRIQUE NATIONALE (F.N.). Είναι η σκαλιστή έκδοση C2 με χειροποίητο σκάλισμα και είναι παραγγελία για το σκοπευτικό άθλημα του TRAP. Γι’ αυτό το λόγο διαθέτει πολύ φαρδιά σκοπευτική ρίγα 12 χιλ., κάννες μήκους 76 εκ. και τσοκάρισμα σφιχτό, δηλαδή, τρία τέταρτα στην κάτω κάννη και φουλ στην πάνω. Είναι λίγο βαρύ όπλο για να πηγαίνετε κυνήγι με αυτό και ειδικά αν περπατάτε στο βουνό. Θα σας κουράσει. Μόνο σε στατικό κυνήγι καρτεριού θα σας πρότεινα να το χρησιμοποιείτε, διότι έχει φτιαχτεί για μακρινές βολές. Είναι όπλο μεγάλης αξίας που δύσκολα αγοράζεται σήμερα γι’ αυτό προσέξτε μην σας το πάρουν για «ένα κομμάτι ψωμί». Αν σήμερα το παραγγείλετε στο εργοστάσιο της F.N., με το σκάλισμα που διαθέτει θα το πληρώσετε 22.000 ευρώ. Συνεπώς, καλύτερα να το κρατήσετε, γιατί ένα Βελγικό BROWNING B-25 αποτελεί πάντα μία οπλική επένδυση.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top