Ξεκινά την Πέμπτη 8 Ιουνίου, η 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα, που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 11 Ιουνίου.
Επειδή, εκτός των άλλων, στόχος είναι να γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος την τρούφα και τα μανιτάρια, θα υπάρχουν διάφορα σεμινάρια σχετικά με την τρούφα και με βασικές γνώσεις μανιταρογνωσίας.
Επίσης, ο κορυφαίος Έλληνας σεφ, κος Λευτέρης Λαζάρου, θα μαγειρέψει και θα μυήσει στα μυστικά της τρούφας, τόσο τους σεφ της περιοχής στο ξενοδοχείο DIVANI, όσο και τους επισκέπτες στην κεντρική πλατεία.
Κορυφαία στιγμή της Γιορτής το Σάββατο, όπου περίπου 30 σεφ του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°, με επικεφαλής τον υπεύθυνο του Τμήματος Γαστρονομίας, κ. Δότσιο Αδάμο, θα μαγειρέψουν με τη συμβολή του catering ΑΙΓΛΗ, χιλιάδες μερίδες με τρουφομανιταροεδέσματα για τους επισκέπτες.
Όλες τις ημέρες θα υπάρχουν πλούσιες δράσεις για τα παιδιά, χορευτικά δρόμενα, ενώ οι The Teasers (την Παρασκευή) και οι Manitarock (το Σάββατο) θα διασκεδάσουν τους συμμετέχοντες.
Να σημειώσουμε, ότι όλα τα παραπάνω, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ, εξαιτίας και της μεγάλης υποστήριξης που έτυχε η Γιορτή, από τους επαγγελματίες της περιοχής και όχι μόνο.