Οι 10 πιο όμορφοι προορισμοί road trip στον κόσμο

Από τα νησιά της Πορτογαλίας μέχρι τα βουνά της Νέας Ζηλανδίας, υπάρχουν μερικές πολύ εντυπωσιακές τοποθεσίες για οδικά ταξίδια στη λίστα του DiscoverCars.com για τους πιο όμορφους προορισμούς οδικών ταξιδιών στον κόσμο.

Την πρώτη θέση κατέλαβε το Χόμπαρτ , η πρωτεύουσα της πολιτείας της Τασμανίας στην Αυστραλία. Βρίσκεται στη βάση του όρους Wellington, γνωστό και ως kunanyi, και είναι προφανώς ένα δημοφιλές σημείο για τους τουρίστες που θέλουν να ταξιδέψουν μέχρι την κορυφή.
Στη δεύτερη θέση είναι το Funchal στην Πορτογαλία , μια περιοχή στο εκπληκτικό νησί της Μαδέρα, το οποίο φιλοξενεί το προστατευόμενο από την UNESCO δάσος Laurisilva. Η δική μας Κεφαλονιά ήρθε στην τρίτη θέση, με το Σπήλαιο της Μελισσάνης να αποτελεί προορισμό για τους οδηγούς. Όλα ακούγονται μάλλον υπέροχα!

Οι 10 πιο όμορφοι προορισμοί road trip στον κόσμο:

  1. Χόμπαρτ, Αυστραλία

  2. Funchal, Πορτογαλία

  3. Κεφαλονιά, Ελλάδα

  4. Ponta Delgada, Πορτογαλία

  5. Λάρνακα, Κύπρος

  6. Christchurch , Νέα Ζηλανδία

  7. Pointe-a-Pitre, Γουαδελούπη

  8. Μινόρκα, Ισπανία

  9. Λανθαρότε , Ισπανία

  10. Βουδαπέστη , Ουγγαρία

Αναλυτικά θα δείτε παρακάτω τα όσα αναφέρει η έρευνα για τους προορισμούς που επιλέχθηκαν και γιατί είναι οι καλύτεροι για roadtrip!

1. Χόμπαρτ (Αυστραλία)
Η αυστραλιανή πόλη Χόμπαρτ αναδείχθηκε ως ο νούμερο ένα προορισμός για μια γραφική διαδρομή, με βαθμολογία 9,25 από 1.189 κριτικούς. Είναι η πρωτεύουσα του νησιού της Τασμανίας και βρίσκεται στους πρόποδες του μαγευτικού βουνού Wellington, γνωστό και ως Kunanyi. Μπορείτε να οδηγήσετε μέχρι την κορυφή του βουνού 1270 μέτρων ή να χρησιμοποιήσετε ένα αυτοκίνητο για μέρος του ταξιδιού για να κάνετε την πεζοπορία πιο διαχειρίσιμη, αν σας ενδιαφέρει να αναρριχηθείτε με τα πόδια.

Υπάρχει ένα δημοφιλές οδικό ταξίδι που ονομάζεται Tasmania Grand Circle, το οποίο οδηγεί από το κέντρο του Χόμπαρτ σε όλο το νησί. Οι επισκέπτες που ξεκινούν για αυτό το ταξίδι θα συναντήσουν εκπληκτικά όμορφα εθνικά πάρκα και φυσικά καταφύγια, όπως η κοντινή περιοχή αναψυχής Coningham Nature.
 

2. Funchal (Πορτογαλία)
Το Funchal , στο πορτογαλικό νησί της Μαδέρα , κατατάσσεται στη δεύτερη θέση, επίσης με συνολική βαθμολογία 9,19, που δίνεται από 658 κριτικούς.
Ενώ η ίδια η πόλη είναι προσβάσιμη για περπάτημα και όχι τόσο μεγάλη, η οδήγηση με ένα αυτοκίνητο σάς δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε πιο μακριά. Το ξεκίνημα από την πόλη ανοίγει τη δυνατότητα οδήγησης σε μια όμορφη ακτογραμμή οπουδήποτε στη Μαδέρα. Το νησί έχει πολλούς λόφους, προσφέροντας στους οδηγούς εκπληκτική θέα από γραφικούς ορεινούς δρόμους.

Η Μαδέρα έχει ένα μοναδικό τοπίο και φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα σωζόμενα δάση laurisilva στον κόσμο. Είναι ένα είδος υποτροπικού δάσους που απαιτεί υψηλό επίπεδο υγρασίας. Οδηγήστε στο δάσος Laurisilva (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO) για να δείτε ένα οικοσύστημα που ζει στο νησί εδώ και 20 εκατομμύρια χρόνια – μερικά από τα ίδια τα δέντρα είναι εκατοντάδων ετών.
 
3. Κεφαλονιά (Ελλάδα)
Η ελληνική πόλη-νησί της Κεφαλονιάς βρέθηκε στην 8η θέση της κατάταξής πέρυσι, και φέτος φτάσει στην 3η θέση. 728 παραθεριστές βαθμολόγησαν την Κεφαλονιά με πολύ υψηλό 9,13 κατά μέσο όρο.
Αν οδηγήσετε στο λιμάνι του Αργοστολίου το πρωί, ίσως έχετε την τύχη να δείτε τις άγριες θαλάσσιες χελώνες. Όταν οι ψαράδες ελλιμενίζουν τις βάρκες τους για να ταξινομήσουν τα αλιεύματά τους και ετοιμάζονται να πουλήσουν τα φρέσκα ψάρια, οι χελώνες κολυμπούν μέχρι εκεί με την ελπίδα να πάρουν μερικά ψάρια.
Ένας άλλος δημοφιλής τουριστικός προορισμός του νησιού είναι το Σπήλαιο της Μελισσάνης, κοντά στην παραλιακή πόλη της Σάμης. Μέσα στο σπήλαιο υπάρχει μια λίμνη, με νερό βάθους άνω των 20 μέτρων που μπορείτε να κάνετε κωπηλασία. Μέρος του σπηλαίου είναι ανοιχτό στον ουρανό αφού η οροφή έπεσε πριν από εκατοντάδες χρόνια και το φως του ήλιου στο νερό είναι ένα συγκλονιστικό θέαμα.
 
4. Ponta Delgada (Πορτογαλία – Νησιά Αζόρες)
Αυτή η πόλη είναι η πρωτεύουσα της Αυτόνομης Περιφέρειας των Αζορών , στο νησί Σάο Μιγκέλ. Το αρχιπέλαγος των ηφαιστειακών νησιών βρίσκεται περίπου 1.400 χλμ δυτικά της Λισαβόνας, στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, και έχει ήπιο, ηλιόλουστο κλίμα. Η μέση βαθμολογία του από 4.623 χρήστες ήταν 9,09 ενώ η πλήρης βαθμολογία ήταν ακριβώς κάτω από την Κεφαλονιά.
Ένα από τα πιο όμορφα μέρη για να επισκεφτείτε στο νησί είναι η Lagoa του Sete Citades, όχι μακριά από την Ponta Delgada. Δύο λίμνες βρίσκονται στον κρατήρα ενός αδρανούς ηφαιστείου, η Lagoa Verde και η Lagoa Azul – η Πράσινη Λίμνη και η Μπλε Λίμνη, που αντανακλούν το φως του ήλιου με εκπληκτικά διαφορετικούς τρόπους λόγω των ειδών φυκιών που ζουν εκεί.
Οι επισκέπτες της Ponta Delgada απολαμβάνουν επίσης ένα ταξίδι στην Ponta da Ferraria, όπου μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στη βραχώδη ακτή ή να κάνετε μια βουτιά σε μια φυσικά θερμαινόμενη ιαματική πισίνα. Το νερό από τις θερμές πηγές συγχωνεύεται με το δροσερό νερό του ωκεανού, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία.
 
5. Λάρνακα (Κύπρος)
Το λιμάνι του βρίσκεται στη νότια ακτή της Κύπρου – συνδυάζει πανέμορφες παραλίες και έντονη νυχτερινή ζωή με πραγματική αίσθηση ιστορίας. 2.334 κριτικές έδωσαν σε αυτόν τον προορισμό μέση βαθμολογία 9,06.
Ένα καταπληκτικό αξιοθέατο κοντά στην πόλη της Λάρνακας είναι οι Αλυκές Λάρνακας. Το καλοκαίρι, αυτό το δίκτυο λιμνών αλατιού μπορεί να στεγνώσει εντελώς και λέγεται ότι μοιάζει με την επιφάνεια του φεγγαριού. Μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου, τα μεταναστευτικά σμήνη πουλιών, συμπεριλαμβανομένου του άγριου ροζ φλαμίνγκο, σταματούν εδώ για να τραφούν με τις γαρίδες άλμης των λιμνών.
Ακριβώς στα βόρεια της πόλης, μπορείτε να βρείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης του Κιτίου. Ο ναός της Αφροδίτης-Αστάρτης, από τον 9ο αιώνα π.Χ., είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χώρους, ενώ υπάρχουν επίσης απίστευτα δείγματα ναών αιγυπτιακού τύπου.
 
6. Christchurch (Νέα Ζηλανδία)
Το Christchurch είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας , με το παρατσούκλι Garden City λόγω όλων των χώρων πρασίνου, των πάρκων και των βοτανικών κήπων που υπάρχουν εδώ. Στην καρδιά του Christchurch, το Hagley Park είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αυτών των χώρων πρασίνου, με τους δικούς του Βοτανικούς Κήπους, που διασχίζονται από τον ποταμό Avon. 1.722 χρήστες έδωσαν μέση βαθμολογία στο Christchurch 9,02.
Εάν βγείτε στο Port Hills, θα έχετε εκπληκτική θέα στο δραματικό τοπίο που σχηματίζεται από ένα αρχαίο ηφαίστειο. Το Bridle Path Walk είναι μια δημοφιλής πεζοπορική διαδρομή που ξεκινά από τους λόφους, μεταφέροντάς σας λίγο περισσότερο από 2 χλμ. στο Lyttleton – συνεχίστε να περπατάτε και θα βρεθείτε στο κέντρο της πόλης Lyttleton.
Μόλις μια ώρα οδικώς από το Christchurch, μπορείτε επίσης να βρείτε το Mount Hutt και το Mount Somers – κάντε πεζοπορία στους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς ή τον χειμώνα μπορείτε να κάνετε σκι!
 
7. Pointe-a-Pitre (Γουαδελούπη)
Το Pointe-à-Pitre είναι μια πόλη-λιμάνι στο νησί Grande-Terre, στη Γουαδελούπη . Αυτό το αρχιπέλαγος στην Καραϊβική είναι ευλογημένο με τροπικό κλίμα και όμορφο τοπίο.
Το Pointe-à-Pitre, η εμπορική πρωτεύουσα της Γουαδελούπης, βαθμολογήθηκε με 8,91 από 596 χρήστες και υπάρχουν πολλές γραφικές διαδρομές που μπορείτε να δοκιμάσετε εδώ. Γιατί να μην οδηγήσετε στο Εθνικό Πάρκο της Γουαδελούπης; Κατευθυνθείτε πάνω από τη γέφυρα στο γειτονικό νησί Basse-Terre για να βρείτε ένα καταπληκτικό τροπικό δάσος, με βάλτους και καταρράκτες από μαγγρόβια.
Ένα μέρος που οι τουρίστες θα ήθελαν να επισκεφθούν είναι το νεκροταφείο στο Morne-al’Eau, όχι μακριά από το Pointe-à-Pitre. Κοιτάζοντας προς τα κάτω από την κορυφή του λόφου, το νεκροταφείο μοιάζει με μια μακρινή πόλη, με τάφους που μοιάζουν με μινιατούρες σπιτιών, ζωγραφισμένους σε χαρακτηριστικά καρό σχέδια. Την Ημέρα των Αγίων Πάντων, η τοπική κοινωνία έρχεται εδώ για να γιορτάσει με τις οικογένειές της και να τιμήσει τους νεκρούς.
 
8. Μινόρκα (Ισπανία – Βαλεαρίδες Νήσοι)
Η Μινόρκα , ένα μικρότερο και πιο ήσυχο νησί στις Βαλεαρίδες από τη δημοφιλή γειτονική της Μαγιόρκα , είναι η επόμενη σύστασή με βάση τις κριτικές των χρηστών. Αυτό το στολίδι σημείωσε 8,89 από 1.589 κριτικές.
Υπάρχουν πολλές πανέμορφες παραλίες στις οποίες μπορείτε να βγείτε με το αυτοκίνητο, με κολπίσκους στη νότια ακτή του νησιού όπως η Cala Mitjaneta να είναι ιδιαίτερα δημοφιλή αξιοθέατα. Με παραλίες με λευκή άμμο και νερό αρκετά ζεστό για να κολυμπήσετε, η ακτή της Μενόρκα είναι ένας τέλειος προορισμός για τους λάτρεις της παραλίας.
Κάτι που είναι πραγματικά συναρπαστικό για τη Μινόρκα είναι η αρχαιολογική ιστορία που μπορείτε να βρείτε εδώ. Αυτός ο αρχαίος πολιτισμός της Εποχής του Σιδήρου έχει αφήσει το σημάδι του σε όλο το νησί, κυρίως με τη μορφή πέτρινων μνημείων και ερειπίων. Υπάρχουν δεκάδες taulas στο νησί, κατασκευές που μοιάζουν λίγο με το Stonehenge, και οι οποίες είναι χιλιάδων ετών.
 
9. Λανθαρότε (Ισπανία – Κανάρια Νησιά)
Το Lanzarote , στα Κανάρια Νησιά , είναι ένας άλλος υπέροχος προορισμός. 1.844 άτομα έδωσαν σε αυτό το νησί πολύ υψηλή βαθμολογία, κατά μέσο όρο 8,83.
Οδηγώντας μέσα από τις πόλεις εδώ, θα δείτε ότι όλα τα σπίτια είναι βαμμένα λευκά και ότι τα παράθυρα και οι πόρτες είναι βαμμένα με ένα από τα τρία χρώματα: μπλε, καφέ και πράσινο. Αυτό οφείλεται στην επιρροή του καλλιτέχνη του νησιού César Manrique, ο οποίος ενθάρρυνε τον αειφόρο τουρισμό και την ανάπτυξη στο Lanzarote, και ο οποίος ενήργησε για να αποτρέψει την ανέγερση νέων πολυώροφων κτιρίων τη δεκαετία του ’60.
Τα πεδία λάβας είναι ένα πραγματικά απίστευτο θέαμα. Η ηφαιστειακή δραστηριότητα πριν από εκατοντάδες χρόνια άφησε ένα στρώμα μαύρης τέφρας και βράχων, αλλά το έδαφος δεν είναι νεκρό. Κοιτάξτε προσεκτικά για να δείτε μικροσκοπικές κίτρινες και πράσινες λειχήνες να αναπτύσσονται. Στο Εθνικό Πάρκο Timanfaya, μπορείτε να δείτε θερμοπίδακες να εκτοξεύουν ατμό στον αέρα από υπόγειες θερμές πηγές, που θερμαίνονται από μάγμα.
 
10.Βουδαπέστη, (Ουγγαρία)
Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας βρίσκεται στη 10η θέση στη λίστα – 820 ευχαριστημένοι επισκέπτες βαθμολόγησαν την πόλη με 8,81. Η πανέμορφη Βουδαπέστη είναι γνωστή για την αρ νουβό αρχιτεκτονική της. Αν οδηγήσετε προς την πλευρά της Βούδας της πόλης, στη δυτική όχθη του Δούναβη, θα βρεθείτε στους λόφους της Βούδας. Οι περιπετειώδεις τύποι μπορεί να θέλουν να εξερευνήσουν τις σπηλιές και τις σήραγγες στους λόφους με τη βοήθεια ενός οδηγού.
Ή μπορεί να θέλετε να πάτε οδικώς στην Tata, μόλις μια ώρα από την πρωτεύουσα – αυτή η γραφική πόλη έχει ένα κάστρο του 14ου αιώνα και βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Öreg. Μπορείτε να βγείτε στη λίμνη με βάρκα ή να απολαύσετε τη βόλτα 7 χιλιομέτρων γύρω από το ήσυχο πάρκο, με θέα στα μακρινά βουνά.
 
Εδώ είναι οι υπόλοιποι προορισμοί όπου οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν μια γραφική διαδρομή στην κορυφαία 20 συλλογή του discovercars.com:
Το Μόναχο (Γερμανία) ήταν το επόμενο, με μέσο όρο 8,80. Αυτή η πόλη δεν απέχει πολύ από το απίστευτα όμορφο Κάστρο Neuschwanstein που μοιάζει με εικονογράφηση από ένα βιβλίο με παραμύθια.
1.367 χρήστες στον ιστότοπo συμφώνησαν ότι το Keflavik (Ισλανδία) ήταν ένας εξαιρετικός προορισμός και αυτή η πόλη σημείωσε επίσης 8,8. Επισκεφθείτε τους βράχους Bergid για μια παράκτια πεζοπορία με θέα στα ηφαιστειακά πεδία λάβας.
Στη συνέχεια, το Ζάγκρεμπ (Κροατία) σημείωσε 8,79 από 1.107 κριτικούς, ακολουθούμενο από τα Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία) με 8,75 από 649 χρήστες. Το Κέιπ Τάουν (Νότια Αφρική) βαθμολογήθηκε με 8,73 από 530 χρήστες και το Nadi (Φίτζι) έλαβε βαθμολογία 8,70 από 535 κριτικές. Η Κρακοβία (Πολωνία) αξιολογήθηκε 1.352 φορές και σημείωσε 8,69 – και 4211 άτομα είπαν πόσο τους άρεσε να επισκέπτονται το Μπάρι (Ιταλία) που σημείωσε 8,68. Ακολούθησε το Plaisance (Μαυρίκιος) με βαθμολογία 8,67 που αξιολογήθηκε από 1.559 άτομα και τελικά, η Βιέννη (Αυστρία) σημείωσε 8,66 σύμφωνα με 1.252 χρήστες. Αυτά τα σκορ είναι όλα πολύ κοντά το ένα στο άλλο.

 

 

 

 

 

 

 

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτή η λίστα με τους 20 κορυφαίους προορισμούς για μια γραφική οδική διαδρομή μπορεί να μας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, με μια τεράστια γκάμα διαφορετικών τοπίων, από τις αλυκές της Λάρνακας στην Κύπρο μέχρι τα ηφαιστειακά πεδία λάβας του Lanzarote. Πού θα θέλατε να πάτε περισσότερο – ένα ήσυχο δάσος, μια ηλιόλουστη παραλία ή μέχρι την κορυφή μιας δραματικής, απόκρημνης οροσειράς;

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη μελέτη του DiscoverCars.com, εδώ

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top