Πλοήγηση
Στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί που έχουμε δύο εταιρείες που ασχολούνται σοβαρά με τους χάρτες. Τόσο η Road όσο και η Ανάβαση δίνουν up-to-date απεικονίσεις της ελληνικής επικράτειας, συμβατές με τη χρήση GPS.
Πρόσφατα μάλιστα εξέλιξαν ηλεκτρονικά συστήματα κινούμενου χάρτη για τη χώρα μας. Το Global Positioning System είναι πλέον η μόνη λύση για όποιον θέλει να ανακαλύπτει μόνος του τις διαδρομές. Τα πιο πολύπλοκα διαθέτουν απεικόνιση χάρτη και καταγραφή της διαδρομής, η οποία μπορεί να γίνει upload σε υπολογιστή και να τυπωθεί σε plotter ή εκτυπωτή. Προσθέστε σε αυτά τη δυνατότητα απομνημόνευσης χιλιάδων σημείων «προσωπικής» αναφοράς, διαδρομών κλπ. και δένει η συνταγή της πλοήγησης που μέχρι πριν λίγα χρόνια στηριζόταν στο ένστικτο και τον εξάντα.
Σήμερα με την απελευθέρωση της ακρίβειας του συστήματος από τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες, δεν υπάρχει –ευτυχώς ή δυστυχώς- υποκατάστατο του GPS (πέρα από ένα βετεράνο κυνηγό που έχει γνωρίσει από την καλή και την κακή όλα τα ελληνικά βουνά).
Ανακεφαλαίωση πίνακα εξοπλισμού
1) Μπλοκέ διαφορικά
2) Ανάρτηση
3) Ποδιές
4) Σχάρα οροφής
5) Σχάρες εδάφους
6) Γρύλος high lift
7) Βίντσι
8) Τροχαλίες
9) Ιμάντες
10) Ναυτικά κλειδιά
11) Snorkel (αναπνευστήρας)
12) Πλήρης εργαλειοθήκη
13) Φακοί
14) Κάνιστρο βενζίνης
15) Χωνί
16) Δοχείο με νερό
17) Φτυάρι
18) Τσεκούρι ή πριόνι ή αλυσοπρίονο
19) Πασσάλους ή άγκυρα
20) Σπρέι ηλεκτρικών
21) Νιτσεράδα
22) Γαλότσες
23) Ομπρέλα
24) Λαστιχένια πατάκια
25) Καλύμματα καθισμάτων
26) Αντιολισθητικές αλυσίδες
27) Καπέλα
28) Πουκάμισο μακρυμάνικο
29) Κινητό τηλέφωνο
30) CB ή VHF
31) GPS