Τι λένε οι ειδικοί για το καλοκαίρι του 2021!

Όλοι πεθαίνουμε για να μάθουμε τι υπάρχει για εμάς αυτό το καλοκαίρι, καθώς είναι ασφαλές να πούμε ότι αξίζουμε ένα πολύ απαραίτητο διάλειμμα! Αλλά όπως συμβαίνει με τα πάντα στη ζωή, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το ακριβές αποτέλεσμα. Έτσι, εξετάσαμε τη γνώμη ενός ιατρικού εμπειρογνώμονα για να μας δώσει κάποια εικόνα για το τι μπορούμε να περιμένουμε για το μέλλον.

Πώς θα διαφέρει αυτό το καλοκαίρι από το προηγούμενο;
Ο Δρ Martin Michaelis, Καθηγητής Μοριακής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Κεντ πιστεύει ότι πρέπει να κοιτάξουμε πίσω τα λάθη μας από το περασμένο καλοκαίρι , προκειμένου να έχουμε μια πιο ρεαλιστική προοπτική για το μέλλον. Πρώτον, εξηγεί ότι:

Είναι σαφές ότι τα ταξίδια και οι πρωτοβουλίες όπως το πρόγραμμα “Eat out to help” έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην αναζωπύρωση των υποθέσεων και των θανάτων COVID-19 πέρυσι και, τελικά, στο κλείσιμο στο οποίο βρισκόμαστε ακόμη.

Αντίθετα, πρέπει να δοθεί έμφαση στους τρόπους περιορισμού του ιού όσο το δυνατόν περισσότερο: Νομίζω ότι όλα θα εξαρτηθούν πάρα πολύ από τον αριθμό των περιπτώσεων COVID-19. Εάν μπορούμε να τα μειώσουμε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ιδανικά σαφώς κάτω από δέκα περιπτώσεις ανά εκατομμύριο την ημέρα, πρέπει να προσεγγίσουμε ένα σενάριο, στο οποίο θα είμαστε σε θέση να ελέγξουμε την εξάπλωση του COVID-19, σπάζοντας μεμονωμένες αλυσίδες μετάδοσης νωρίς και τοπικά, απομονώνοντας μολυσμένα άτομα και τις επαφές τους.
Προσθέτοντας ότι εάν επιτύχουμε τόσο χαμηλούς αριθμούς , θα μπορούσαμε να περιμένουμε να συνεχίσουμε να ζούμε χωρίς κλειδαριές όπως αυτά που βρισκόμαστε σήμερα.

Επιτρέπεται το ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το καλοκαίρι;
Μέχρι στιγμής, αυτό που γνωρίζουμε για τη χαλάρωση των περιορισμών σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ότι το κλείδωμα θα τεθεί σε ισχύ έως τουλάχιστον τις 8 Μαρτίου με τα σχολεία να ανοίξουν ξανά την ίδια ημέρα . Ο τομέας της φιλοξενίας, από την άλλη πλευρά, ενδέχεται να μην ανοίξει ξανά έως ότου τουλάχιστον μπορεί και τα ταξίδια να παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό περιορισμένο μέχρι το τέλος του έτους.

Αλλά τι πιστεύει ένας ειδικός ότι είναι πιο πιθανό να συμβεί στις αγαπημένες μας καλοκαιρινές αποδράσεις;

Ο Δρ. Μιχαήλ πιστεύει ότι: Νομίζω ότι αυτό είναι δυνατό, αλλά θα φανταζόμουν ότι θα εξακολουθήσει να υπόκειται σε αυστηρά μέτρα απόστασης, τα καλύμματα προσώπου θα παραμείνουν υποχρεωτικά σε πολλά περιβάλλοντα και θα πρέπει να παραμείνουν σε θέση να εφαρμόσουν λεπτομερή μέτρα υγιεινής.
Προσθέτωντας: Είμαι επιφυλακτικός όσον αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό. Ακόμα κι αν επιτρέπονται τα πράγματα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα κάνουμε. Αν κοιτάξετε κατά κύριο λόγο τι επιτρέπεται στους κανόνες, αυτό γίνεται γρήγορα μια συνταγή για τη διάδοση της νόσου εντός των κανόνων. Παρ ‘όλα αυτά, νομίζω ότι το σύνθημα πρέπει να παραμείνει «Καλύτερα ασφαλές από συγγνώμη» για το προβλέψιμο μέλλον.

 

 

www.neoblogs.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top