Εκδρομή στο παρθένο δάσος ΚΑΡΑ-ΝΤΕΡΕ – 01.07-09.07.2017

Ελάτε να εξερευνήσουμε τα βουνά των συνόρων με διαμονή στην ύπαιθρο, σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της Ευρώπης και να μάθουμε τα μυστικά τους!
Μια δραστηριότητα πρόκληση στην καρδιά του καλοκαιριού στην πανέμορφη, επιβλητική και ανέγγιχτη ορεινή φύση της Ροδόπης, εκεί που τα δάση…περισσεύουν.
Ταξιδέψτε με όλες τις αισθήσεις στο ανεξερεύνητο, πέρα από τον συνηθισμένο τρόπο ζωής.

Εναλλαγές του τοπίου, ποτάμια, λίμνες, πυκνά δάση, ψηλά βουνά και διαδρομές μέσα από το μοναδικό δάσος της ερυθρελάτης σ’ ένα ταξίδι που η εξερεύνηση αποκτά πρωτόγνωρες διαστάσεις.
Μία από τις ομορφότερες και άγνωστες διαδρομές στην Ελλάδα, για όλη την οικογένεια και για όλους τους τύπους οχημάτων 4×4.

Η διαδρομή έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να περιλαμβάνει τοποθεσίες και περάσματα που μόνον αυτή την εποχή είναι προσπελάσιμα λόγω του δύσβατου των περιοχών κατά την χειμερινή περίοδο. Το πρόγραμμα θα είναι χαλαρό στην αναχώρηση και στην άφιξη.

Οροσειρές, καταρράκτες, φαράγγια, οροπέδια, άγνωστα ποτάμια, τοξωτά γεφύρια, εγκαταλελειμμένους οικισμούς και μνημεία που θα μας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές. Δρυμοί, αλλά και σπάνια πια ζώα, θα έχουμε για συντροφιά σε όλο αυτό το ταξίδι στην ανεξερεύνητη και αυτή γωνιά της πατρίδας μας.

Μια οικογενειακή off road διαδρομή που σχεδιάσθηκε για όλους τους τύπους των τετρακίνητων οχημάτων, αφού θα τηρηθούν όπως πάντα εξάλλου όλοι οι κανόνες ασφάλειας.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τα ωράρια αναχώρησης (που θα δίνονται από την προηγούμενη) για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το χρονοδιάγραμμα.

Η διάσχιση θα πραγματοποιηθεί με διανυκτερεύσεις στην ύπαιθρο και το κάθε πλήρωμα θα πρέπει να έχει μεριμνήσει για τον απαραίτητο εξοπλισμό της υπαίθριας διαμονής και διατροφής του, αλλά και των καυσίμων πριν από το σημείο συνάντησης.
Οι σκηνές θα πρέπει να είναι εύκολες στο στήσιμο και στο μάζεμα.

Το όχημα συνοδείας θα παρέχει στους συμμετέχοντες ψυγείο για την κάλυψη αναγκών των ευπαθών τροφίμων τους και ειδική σκηνή – ντουσιέρα στα σημεία διανυκτέρευσης με, ζεστό νερό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • ΣΑΒΒΑΤΟ 01/7: Άφιξη ελεύθερη στον καταρράκτη Αγ. Βαρβάρας – 15χλμ. βόρεια από το Παρανέστι .(το όχημα συνοδείας θα είναι στο σημείο απο Παρασκευή βράδυ 30/6).
 • ΚΥΡΙΑΚΗ 02/7: Αναχώρηση για καταρράκτες Λειβαδίτη. Μέσα από αρχέγονα δάση που οι Αρχαίοι μύθοι ήθελαν να ζουν εκεί οι Ναϊάδες και ο γιος του Απόλλωνα Ορφέας, φτάνουμε στον καταρράκτη. Μοναδικό θέαμα και μπάνιο για τους τολμηρούς στον ψηλότερο  καταρράκτη στα Βαλκάνια 40 μέτρα –  στα… χνάρια του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε6 που ξεκινά από την Φινλανδία. Συνεχίζουμε ξανά με off road, για ανάβαση στην οροσειρά Κουσλάρ, Μαύρη Πέτρα, Καλύβια Λεπίδα. Ενδιάμεσα στάση στην διαδρομή για ελαφρύ γεύμα. Διανυκτέρευση στη θέση τρεις κορυφές στα 1519μ. υψόμετρο.
 • ΔΕΥΤΕΡΑ 03/7: Εκτός δρόμου διάσχιση του όρους Κουσλάρ, σε μία διαδρομή με σπάνια χλωρίδα και πανίδα.  Μπάνιο στους 50C  στα ιαματικά λουτρά Θέρμια. Συνέχεια στην «θέση Ζήτα» και δεξιά για τον «πυρήνα» της προστατευτικής ζώνης του δάσους του Φρακτού, ένα από τα σημαντικότερα παρθένα ορεινά οικοσυστήματα στην χώρα μας που το 1980 ανακηρύχθηκε «Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης». Δάση, ποτάμια και καταρράκτες, συνθέτουν το τοπίο, ενώ οι γεωλογικοί σχηματισμοί του και οι σάρες σε πολλά σημεία δίνουν την «σκληρή» διάσταση του. Μπάνιο στους επτά σκοτεινούς καταρράκτες!!! ΖΑΓΚΡΑΤΕΝΙΑ, και το τοπίο αλλάζει. Τα δρυοδάση δίνουν την θέση τους σε δάση μαύρης πεύκης. Πορεία έως την κορυφή Ντελιμπόσκα στα  1950 μ. όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Ενδιάμεσα στάση στην διαδρομή για ελαφρύ γεύμα.
 • ΤΡΙΤΗ04/7 : Αναχώρηση για το πανέμορφο Στραβόρεμα -χαρακτηριστικό ξέφωτο με πανύψηλα έλατα και καταπράσινο λιβάδι– και δάσος Καραντερέ μέσω της συνοριακής γραμμής. Διαδρομή off road μέσα από το μοναδικό δάσος ερυθρελάτης.  Ενδιάμεσα στάση στην διαδρομή για ελαφρύ γεύμα. Διανυκτέρευση κοντά στο Δασικό χωριό Ελατιάς.
 • ΤΕΤΑΡΤΗ  05/7: παραμένουμε στο ίδιο σημείο με ελεύθερο πρόγραμμα.
 • ΠΕΜΠΤΗ 06/7 : Ξεκινάμε για άλλη μία off road εξερεύνηση της γύρω περιοχής, ξανά στην απόλυτη επικράτεια του δάσους. Αυτή την φορά στην ακριτική  Σκαλωτή – Eθ. Τσάκαλος, διαδρομή κατά μήκος των συνόρων, σε βαθύσκιωτους δρυμούς. Ενδιάμεσα στάση στην διαδρομή για ελαφρύ γεύμα. Διαμονή στο Βαθύρεμα.
 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/7:παραμένουμε στο ίδιο σημείο με ελεύθερο πρόγραμμα.
 • ΣΑΒΒΑΤΟ 08/7: Αναχώρηση για το χωριό Ποταμοί και μεσημεριανό σε ταβέρνα με θέα τον ποταμό Νέστο. Συνέχεια για το πανέμορφο και γραφικό Βώλακα στις καταπράσινες βουνοπλαγιές του Φαλακρού με τις φημισμένες κεραμοσκεπές του. Καφέ στην πλατεία του χωριού και ανεφοδιασμός. Off Road ανάβαση για το όρος Φαλακρό, πάνω από την λεκάνη του Νευροκοπίου. Διαδρομή με εντυπωσιακές ορθοπλαγιές, αλπικό τοπίο, καταπληκτική θέα και ατέλειωτος ορίζοντας. Διανυκτέρευση στην θέση Χιονότρυπα στα 2075μ., με απίστευτη θέα.
 • ΚΥΡΙΑΚΗ  09/7  :  Αναχώρηση για Σπήλαιο Αγγίτη, το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου. Μήκους 21 χιλιομέτρων, με πλούσιο διάκοσμο (μεγάλο μέρος με σταλακτίτες), επισκέψιμο μόνο το καλοκαίρι που κατεβαίνει η στάθμη του νερού και με εντυπωσιακή έξοδο του ποταμού Αγγίτη μέσα από το βουνό. Μεσημεριανό σε ταβέρνα, στον προαύλιο χώρο  ανάμεσα σε πλατάνια δίπλα από τον ποταμό. Λήξη δραστηριότητας.

*Ζητήστε μας το ειδικό έντυπο-κατάλογο για τα εφόδια και τον ειδικό εξοπλισμό σχετικά με την διαμονή σε ύπαιθρο.
Φροντίστε για ειδικό ρουχισμό, εφεδρικά ρούχα, παπούτσια, μαγιό, πετσέτες.
———————————————————————————————————————

* Ελάχιστη συμμετοχή 6 οχήματα

 • ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ/ΟΧΗΜΑ:300€

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Πλήρως εξοπλισμένα οχήματα συνοδείας – υποστήριξης με έμπειρους συνοδούς.
 • Σεμινάρια εκτός δρόμου οδήγησης και χρήσης εξοπλισμού.
 • Παροχή τεχνικής υποστήριξης.
 • Παροχή συσκευής ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων.
 • Δορυφορικό τηλέφωνο.
 • Φαρμακείο Α΄ Βοηθειών.
 • Inverter 12v/220 Vac 2000 w
 • Ψυγείο για ευπαθή προϊόντα
 • Δεξαμενή νερού 120 λιτ.
 • Φάκελος δραστηριότητας που περιλαμβάνει πρόγραμμα, δήλωση συμμετοχής, έντυπο με πληροφορίες και συμβουλές για εκτός δρόμου οδήγηση.
 • Εφόσον το ζητήσετε, σας παρέχουμε κατάλογο εφοδίων, εξοπλισμού αλλά και έντυπο οδηγιών για ασφαλή διαβίωση και επιβίωση στη φύση.

ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗΣ ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΗΜΑ/ΑΤΟΜΟ 400€

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Εξοπλισμός διαμονής (σκηνή τύπου pop-up, υπόστρωμα, υπνόσακος, κάθισμα, )
Μεταφορά από/προς
Καύσιμα
Διόδια
Δορυφορικό τηλέφωνο
Φαρμακείο Α΄ Βοηθειών
Inverter 12v/220 Vac 2000 w
Φάκελος δραστηριότητας που περιλαμβάνει πρόγραμμα, δήλωση συμμετοχής, έντυπο με πληροφορίες και συμβουλές για εκτός δρόμου οδήγηση.

—————————————————————————————————————————

Η OFF ROAD ADVENTURES σχεδιάζει, διοργανώνει και πραγματοποιεί όλες τις δραστηριότητες για τετρακίνητα οχήματα με τη μέγιστη ασφάλεια και τα αυστηρότερα Ευρωπαϊκά Standards.

Τα οχήματα υποστήριξης είναι εφοδιασμένα με νέου τύπου εξειδικευμένο εξοπλισμό και είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις πλέον δύσκολες συνθήκες, εφόσον χρειαστεί.

Ημερομηνία λήξης εγγραφών: 20/06/2017

 

 

www.offroads.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top