«Ευκαιρία για να ενώσουμε τις φωνές μας!»
«Μόνο ενωμένοι και με μια ισορροπημένη σχέση με τη φύση θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τον κόσμο που οραματιζόμαστε. Για όσα μας ενώνουν, για όσα αξίζουν, ας μετατρέψουμε τη φετινή Ώρα της Γης σε μια αφορμή για να βρεθούμε κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα».
Φέτος η «Ώρα της Γης», η οποία θα οργανωθεί το Σάββατο 26 Μαρτίου, εστιάζει στο κρίσιμο θέμα της βιώσιμης διατροφής, δεδομένου ότι η τροφή (προετοιμασία, προσφορά) αποτελούσε πάντα μια πράξη αγάπης και μια χειρονομία αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα όμως, η τροφή μας αποτελεί τον ισχυρότερο δεσμό μας με τη φύση, καθώς οι διατροφικές μας συνήθειες και επιλογές έχουν άμεση επιρροή στο περιβάλλον συνολικά. Στο πλαίσιο αυτό, η WWF μάς καλεί να συμμετέχουμε τις επόμενες ημέρες σε μια σειρά από δράσεις που έχουν ως στόχο να μας φέρουν πιο κοντά με τους αγαπημένους μας, αλλά και με τη φύση.
Ωστόσο, όπως σημειώνεται, δεν είναι αργά για να κατανοήσουμε πως η προστασία του περιβάλλοντος περνάει και μέσα από το πιάτο μας. Με «σύμμαχο» τη μεσογειακή μας παράδοση και ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή που βασίζεται κυρίως σε φυτικά προϊόντα και τροφές που παρήχθησαν με σεβασμό προς το περιβάλλον, θωρακίζουμε τόσο την υγεία μας, όσο και την υγεία του πλανήτη. Με άλλα λόγια, η φετινή «Ώρα της Γης» έρχεται να μας θυμίσει πως η δύναμή μας, αλλά και το μέλλον του πλανήτη, κρύβεται και μέσα στο φαγητό μας.
Μια «μυστική» συνταγή για έναν ζωντανό πλανήτη
Με τη βιώσιμη διατροφή στο επίκεντρο των φετινών δράσεων, η WWF Ελλάς ξεκινά συνεργασία με τον σεφ Γιώργο Τσούλη, ο οποίος στο πλαίσιο της φετινής «Ώρα της Γης» υπογράφει τη «μυστική» συνταγή για έναν ζωντανό πλανήτη. Μια εύκολη και πρωτότυπη συνταγή, με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που αναδύει μεσογειακά αρώματα και η οποία αποδεικνύει πως το φαγητό ενώνει, αλλά και πως η προστασία του περιβάλλοντος δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, αλλά αντιθέτως, κρύβεται σε απλές αλλαγές που όλοι μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινότητά μας.
Πιο συγκεκριμένα, μέσα από τα κανάλια της WWF, το κοινό θα έχει την ευκαιρία έως τέλη Μαρτίου, να ανακαλύψει σταδιακά τη «μυστική» αυτή συνταγή, να ενημερωθεί για το πώς μπορεί να υιοθετήσει μια διατροφή φιλική προς το περιβάλλον, καθώς και να συμμετέχει σε live συζητήσεις γύρω από το θέμα αυτό. Παράλληλα, όσοι δηλώσουν συμμετοχή στη φετινή «Ώρα της Γης», θα έχουν την ευκαιρία να «ξεκλειδώσουν» τα μυστικά συστατικά της συνταγής αυτής και να μπουν σε κλήρωση για να συμμετάσχουν σε ένα masterclass μαγειρικής με τον σεφ Γιώργο Τσούλη (θα κληρωθούν 3 νικητές).
Τέλος, το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 19.30, ο σεφ Γιώργος Τσούλης θα ετοιμάσει ένα πρωτότυπο cooking event που θα μεταδοθεί ζωντανά, τόσο από τη σελίδα FB του WWF, όσο και από τη σελίδα FB του σεφ, μαγειρεύοντας τη “μυστική” συνταγή της «Ώρας της Γης», παρέα με το κοινό, αλλά και με δύο καλεσμένους-έκπληξη.
«Φέτος, η Ώρα της Γης έρχεται την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης νοιώθει πιο ευάλωτος από ποτέ. Τις τελευταίες ημέρες, γινόμαστε μάρτυρες τραγικών καταστάσεων που θέτουν το μέλλον της παγκόσμιας ανθρωπότητας σε κίνδυνο. Η Ώρα της Γης φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, έρχεται να μας θυμίσει τις αξίες που είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μας, ενότητα και αλληλεγγύη, και να αποτελέσει μια ευκαιρία να διεκδικήσουμε έναν βιώσιμο και ασφαλή σε κάθε επίπεδο πλανήτη, για εμάς και τα παιδιά μας», δήλωσε ο Ιάσονας Κάντας, υπεύθυνος τμήματος επικοινωνίας και κινητοποίησης, WWF Ελλάς.
Δείτε περισσότερα στο www.lifo.gr