Η Ιστιοπλοΐα βοηθά τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη φύση

H ιστιοπλοΐα μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ καλό τρόπο άθλησης για τους μικρούς μας φίλους

Πόσες φορές δεν έχετε δει το παιδί σας να ασφυκτιά στους τέσσερις τοίχους του διαμερίσματος; Ειδικά όταν ο καιρός είναι καλός, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα παιδί που δεν μπορεί να χαρεί τη φύση.

Κάποιες φορές αυτό μπορεί να γίνει εφικτό, ορισμένα απογεύματα ή Κυριακές, πάντα όμως με τη συνοδεία ενηλίκου. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η έλλειψη της φύσης μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη διάθεση και συμπεριφορά του παιδιού. Είναι πολύ πιθανό να το έχετε παρατηρήσει κι εσείς οι ίδιοι ως γονείς. Η επαφή με τη φύση έχει αποδειχθεί θεραπευτική για την παιδική κατάθλιψη και την παχυσαρκία.

Ο αθλητισμός ανέκαθεν ήταν ένα μέσο εκτόνωσης όχι μόνο των ενηλίκων, αλλά και των παιδιών. Ειδικότερα η ιστιοπλοΐα μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ καλό τρόπο άθλησης για τους μικρούς μας φίλους. Εκτός ότι γυμνάζεται όλο το σώμα, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στο περιβάλλον και εκτιμήσουν τη φύση. Η θάλασσα και ο άνεμος μπορούν να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες, μακριά από το φυσικό περιβάλλον.

Το χειριστήριο του ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορεί να αντικατασταθεί από τη λαγουδέρα, η μαύρη οθόνη της τηλεόρασης από τα λευκά πανιά και η βόλτα στο παρκάκι της γειτονιάς από το πιο κοντινό λιμάνι!

Επιπρόσθετα, τα παιδιά με την ιστιοπλοΐα έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν μόνα τους, να ψάξουν τρόπους επίλυσης προβλημάτων, να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η κριτική σκέψη και η σωστή λήψη αποφάσεων.

Οι γονείς μπορούν να είναι ελεύθεροι κατά τις ώρες που το παιδί προπονείται – αρκεί να είναι σίγουροι ότι τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας.
Τι καλύτερο λοιπόν, από ένα θαλασσινό μεζέ για εμάς τους μεγαλύτερους στο Ναυτικό Όμιλο; Όταν τα παιδιά επιστρέψουν συνεπαρμένα από το μάθημα θα έχουν μπει σε έναν καινούργιο κόσμο.

Το πρώτο άγγιγμα του θαλασσινού ανέμου θα δώσει το παιδί μια ανεπανάληπτη αίσθηση ανεξαρτησίας, που τόσο πολύ αναζητά στο μικρό του κόσμο. Θα ζήσει εμπειρίες που δύσκολα θα ξεχάσει με την ενηλικίωση και είναι πολύ πιθανό να θέλει να τις επαναλάβει.

Αφήστε τα λοιπόν ανεπιφύλακτα να βιώσουν μία outdoor δραστηριότητα και δεν θα το μετανιώσετε…

Ηρώ Γκίζα
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο