Το Κτήμα Περέκ στο Μονοπήγαδο Βασιλικών

30 χλμ έξω από τη Θεσσαλονίκη σ’ένα ορεινό ποντιακό χωριό, το Μονοπήγαδο με θέα τις βουνοκορφές του Ολύμπου και τον όμορφο Θερμαϊκό, βρίσκεται το Κτήμα Περέκ.

Ένας πολυχώρος διαμορφωμένος με υλικά της γύρω φύσης, ξύλο, πέτρα, παλιά αντικείμενα κ παραδοσιακές κατασκευές. Εικόνες κ θύμισες ελληνικού αρχοντικού. Καλλιεργώντας την πρώτη ύλη και συλλέγοντας τα καλύτερα τοπικά προϊόντα, με χειροποίητους τρόπους παρασκευής και παραδοσιακές μεθόδους ψησίματος μέσα σε γάστρες σε ξυλόφουρνο, το Περέκ προσφέρει την ποιότητα που η σοφία της παράδοσής μας διατήρησε μέσα στον χρόνο.

Στο Κτήμα τα παιδιά έχουν τον πρώτο ρόλο. Παιδική χαρά, παιδικά καθισματάκια, ειδικός χώρος για μη καπνίζοντες, παιδικό μενού και απασχόληση με δημιουργικές δραστηριότητες κάθε Σαββατοκύριακο είναι μερικές μόνο από τις ανέσεις που προσφέρει το Κτήμα Περέκ για αυτά.

Στο Κτήμα Περέκ μπορεί κανείς να βρει μία μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα, φτιαγμένα με πολύ μεράκι από την ομάδα των γυναικών στο εργαστήριο. Ψωμί προζύμης και αρτοσκευάσματα ψημένα σε ξυλόφουρνο, σάλτσες, μαρμελάδες και άλλα πολλά, με πρώτες ύλες από το κτήμα μας ή από την περιοχή. Παραδοσιακές συνταγές και τεχνικές που διατηρήθηκαν στον χρόνο.

Τα προϊόντα μπορείτε να τα δοκιμάσετε στο μενού του εστιατορίου και μετά να τα προμηθευτείτε από το μαγαζάκι δίπλα από το εργαστήρι. Εκεί θα βρείτε και προϊόντα από παραγωγούς της περιοχής όπως τυρί κατσικίσιο, ελιές τσουβαλάτες, μέλι σουσούρας, ανθόμελο και πεύκου και άλλα πολλά!

Τέλος, στο Κτήμα Περέκ, μπορείτε κατόπιν συνεννόησης να οργανώσετε ένα παιδικό πάρτι ή μια εκδήλωση αλλά και να πραγματοποιήσετε εκπαιδευτική επίσκεψη με την σχολική σας ομάδα.

Όλες οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα www.perek.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο