Συνάντηση στη Στροφυλιά για τη φύλαξη του Εθνικού Πάρκου

Με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς (ΦΔΥΚΣ) πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του ΦΔΥΚΣ στο Λάππα Αχαΐας με σκοπό την συνεργασία και τον συντονισμό των αρμόδιων φορέων για τη φύλαξη του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς κ. Νικόλαος Καραβάς, ο κ. Δημήτριος Κατσαρός Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, ο κ. Νικόλαος Γυφτάκης Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας, ο κ. Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος Διοικητής Πυροσβεστικής ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, ο κ. Γεράσιμος Παναγόπουλος Υποδιευθυντής ΕΣΕΠΑ Δήμου Δυμαίων, ο κ. Κανέλλος Κανελλόπουλος Αντιδήμαρχος και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ο κ. Νικόλαος Τσίγγανος Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, η κα Μαρία Σωτηροπούλου Χημικός Μηχανικός, υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, ο κ. Λυκούργος Πολυχρονόπουλος Δασάρχης Αμαλιάδας και μέλος του ΔΣ του ΦΔΥΚΣ, ο κ. Κωνσταντίνος Μπεζεριάνος Δασοφύλακας, εκ μέρους του Δασάρχη Πατρών, ο κ. Χρήστος Παναγιωταρόπουλος Δασοφύλακας, ο κ. Δημήτριος Μπουδάνης Δασοπόνος – Πυροσβέστης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, η κα Γεωργία Καραμπέρου Δασολόγος – Συντονίστρια του Φορέα, και ο κ. Φωκίων Ζαΐμης Πρόεδρος της iForce Επικοινωνίες.

Στην συνάντηση έγινε μια αποτίμηση της συνεργασίας των τελευταίων τριών ετών μεταξύ των συναρμοδίων υπηρεσιών που εμπλέκονται στην πυροπροστασία του Εθνικού Πάρκου και μια ενδελεχής ενημέρωση για τις δυνατότητες όλων των φορέων. Αποτυπώθηκε η καλή συνεργασία του ΦΔΥΚΣ με την Δασική και την Πυροσβεστική Υπηρεσία αντίστοιχα καθώς και με τη Πολιτική προστασία σε καθημερινό επίπεδο. Οργανώθηκαν οι ενέργειες κάθε εμπλεκόμενου φορέα για τη προστασία του Εθνικού Πάρκου ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Παράλληλα κατατέθηκαν και νέες προτάσεις τόσο από πλευράς Πυροσβεστικής υπηρεσίας όσο και από την Δασική υπηρεσία με σκοπό ο Φ.Δ.Υ.Κ.Σ. να τις αξιολογήσει, να τις εγκρίνει και να τις προωθήσει για υλοποίηση στις αρμόδιες κατά περίπτωση Υπηρεσίες.

Η συνάντηση εργασίας εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ενέργειες Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης – Εθελοντισμός» του Υποέργου 3 του ΕΠΠΕΡΑΑ.

Περισσότερες πληροφορίες: κα Γεωργία Καραμπέρου, Δασολόγος – Συντονίστρια ΦΔΥΚΣ, τηλ.: 26930-31651

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο