Στο χωριό Νυμφαίο (Φλώρινα) οι αρκούδες ολοκλήρωσαν τη χειμερινή νάρκη τους και επέστρεψαν στην ενεργό ζωή. Μετά το «χειμερινό διάλειμμα», τα ζώα άρχισαν και πάλι να εξερευνούν την περιοχή και να παίζουν.
Ως συνήθως, τα αρσενικά ήταν τα πρώτα που δραστηριοποιήθηκαν και μετά ξύπνησαν τα θηλυκά. Σύμφωνα με την οργάνωση “Αρκτούρος”φέτος η αφύπνιση έγινε λίγο νωρίτερα λόγω ηπιότερων καιρικών συνθηκών και σύντομης περιόδου έντονου ψύχους και χιονόπτωσης.
Πρώιμη δραστηριότητα
Στην ανακοίνωση του Αρκτούρου σημειώνεται ότι η μείωση στην περίοδο των έντονων παγετών έχει επηρεάσει τη χρονική στιγμή της εξόδου από τη χειμερία νάρκη.
Ανάμεσα στα πιο δραστήρια ζώα είναι ο Πάτρικ και η Λουίζ: περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας παίζοντας όταν δεν εξερευνούν το χώρο τους.
Οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι η πρόωρη αφύπνιση των άγριων ζώων μπορεί να οφείλεται στην κλιματική αλλαγή και στους ήπιους χειμώνες τα τελευταία χρόνια.







