Στην παραλία Μουρτερή της Εύβοιας, για ένα ΣΚ…

Η αναμονή και το πλανάρισμα των διακοπών είναι το μισό ταξίδι. Εκεί στο γραφείο σου, που χωρίς να γίνεται κάτι, ζεις ανέμελες υποθετικές στιγμές μόνο με τη φαντασία σου, το μυαλό σου είναι ήδη εκεί και απλώς περιμένει το σώμα. Αυτή η κατάσταση είναι ένα διακοπόμετρο στα κόκκινα. Η λύση απλή.

Φεύγεις από Παρασκευή, που ο ενθουσιασμός υπερτερεί της κούρασης. Απολαμβάνεις το ηλιοβασίλεμα και αρχίζεις να χαλαρώνεις μετά την πρωινή δουλειά στην πόλη και το βραδινό άραγμα στην παραλία κάπου μακριά. Μαγικό συναίσθημα αυτή η διαφορά μέσα στην ίδια μέρα. Ξυπνάς Σάββατο όποια ώρα θέλεις και είναι όλο μπροστά σου. Καφές, πρωινό, παραλία, βιβλία, το κορίτσι σου, το αγόρι σου, η παρέα, η δροσιά του νερού, η άμμος, και αυτή η αλμύρα στο στόμα μετά τη βουτιά.

Δεν θέλει σκέψη. Χωρίς να το γνωρίζεις, ο παράδεισoς είναι μόνο 2 ώρες και 30 λεπτά μακριά σου. Φορτώνεις με τα ελάχιστα αλλά απαραίτητα το αυτοκίνητο ή τη μηχανή, παίρνεις την παρέα σου και βγαίνεις στην εθνική για Λαμία. Στρίβεις για Χαλκίδα, συνεχίζεις προς Αλιβέρι, περνάς το Αυλωνάρι και στο τέλος σε περιμένει η τεράστια αμμουδερή παραλία της Μουρτερής με τον μεγάλο βράχο σήμα κατατεθέν.

Η Μουρτερή είναι τόσο μεγάλη που θα βρεις την ησυχία σου ακόμη και τον δεκαπενταύγουστο. Με θέα το μπλε του Αιγαίου και ενίοτε αεράκι, αφού βλέπει το πέλαγος ανοιχτό, είναι το ιδανικό μέρος για να νιώσεις τις τρεις μέρες σαν πέντε. Στο επάνω μέρος υπάρχουν μερικές ταβέρνες, αν χρειαστείς προμήθειες. Η φάση είναι παραλία χωρίς καμία ξαπλώστρα και μαγαζάτες ομπρέλες, φαγητό απλό στις ταβέρνες, μερικές σκηνές διάσπαρτες το βράδυ και παρέες σε διάφορα σημεία. Έτσι, απλά και όμορφα, θα πάρεις μια καλή δόση διακοπών σε ένα αναπάντεχο μέρος.

www.athensvoice.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top