Στο… ιόνιο Φισκάρδο

ΤΙ ΕΙΝΑΙ: Στη βόρεια πλευρά της Κεφαλονιάς, πενήντα χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, το Φισκάρδο ατενίζει τη θάλασσα και με τα παραδοσιακά σπίτια και τα γραφικά σοκάκια του διατηρεί αναλλοίωτη την παλιά καλή εικόνα του νησιού. Το όνομά του προήλθε από τον Νορμανδό κόμη της Απουλίας Ροβέρτο Γυισκάρδο ο οποίος κατέλαβε το Φισκάρδο το 1085.

Της Ήρας Σινιγάλια

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΤΕ:
Πρώτον γιατί εδώ θα βρείτε ένα από τα ελάχιστα χωριά που διασώθηκαν από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953 τα οποία διασώζουν το αυθεντικό κεφαλλονίτικο χρώμα. Δεύτερον διότι το Φισκάρδο αποτελεί ένα ιδανικό ορμητήριο για εξερευνήσεις στο βόρειο τμήμα του νησιού το οποίο κρύβει όμορφες παραλίες και γραφικά ορεινά χωριά. Συν τοις άλλοις, η πρόσβαση στην Κεφαλονιά είναι εύκολη και γίνεται είτε ακτοπλοϊκώς με καράβι από την Κυλλήνη ή την Πάτρα (σας συμφέρει περισσότερο από άποψη χιλιομέτρων) είτε αεροπορικώς από Αθήνα.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ:
Η Κεφαλονιά έχει ομολογουμένως μαγευτικές παραλίες, ανάμεσά τους και τον παραδεισένιο Μύρτο που βρίσκεται την ευρύτερη περιοχή. Η περιοχή του Φισκάρδου έχει βραχώδες ανάγλυφο με μικρούς κολπίσκους διάσπαρτους στην ακτογραμμή της. Ο Αλατιάς και τα Δουλιχά είναι οι πιο κοντινές παραλίες ενώ τα Φουρνιά συμπεριλαμβάνονται άνετα στο πρόγραμμα μπάνιου! Κοντά στην περιοχή βρίσκεται και η Άσος με το βενετσιάνικο φρούριό της που μπορείτε να περπατήσετε. Αν το ταξιδιωτικό σας δαιμόνιο δεν ησυχάζει περάστε στην Ιθάκη με καραβάκι. Στο σημείο αποβίβασης, στον κόλπο Πόλις, βρίσκεται η σπηλιά Λοϊζου, κέντρο λατρείας του πρωτοελλαδικού πολιτισμού. Αν βρεθείτε στην Κεφαλονιά τον Δεκαπενταύγουστο στο χωριό Μαρκόπουλο βγαίνουν τα περίφημα άσπρα φιδάκια της Παναγιάς κάτω ακριβώς από το καμπαναριό της εκκλησίας.

ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ:
Τα ορεινά χωριά του βορρά. Προτείνουμε το γύρο ξεκινώντας από το Φισκάρδο περνώντας από τα Ζαμπελάτα, τον Κοθρέα, το Βαρύ, τα Κομιτάτα, τα Διβαράτα για να κυκλώσετε την περιοχή περνώντας από την Άσο, τους Βασιλικιάδες και την κουκλίστικη παραλία της Αγίας Ιερουσαλήμ. Σε όλο το μήκος της διαδρομής θα συναντήσετε την άλλη πλευρά του νησιού, άγρια και επιβλητική.

ΤΙ ΝΑ ΦΑΤΕ:
Ψάρι και πάλι ψάρι. Δοκιμάστε την κλασική κρεατόπιτα φτιαγμένη με τραγανό φύλλο πίττας, κομμάτια από διάφορα είδη κρεάτος και ρύζι. Επίσης φέτα σκορδομεζέ αρκούντως καλοκαιρινή και πικάντικη!

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ:
Στο Emelisse (τηλ.: 26470.41.200) με καλλιτεχνικές ανησυχίες, εξαιρετική κουζίνα και άψογη εξυπηρέτηση. Στα ατού του και η απέραντη θέα που φτάνει μέχρι την Ιθάκη.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο