έναρξη με ελέγχους και συμβουλές

Την αποφασιστικότητα τους να συνδράμουν με συμβουλές και καθοδήγηση τους νόμιμους κυνηγούς αλλά και να πατάξουν την παράνομη λαθροθηρία, εκδήλωσαν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις με σαφάρι ελέγχων που πραγματοποίησαν σε όλη την Ελλάδα, μικτές ομάδες αποτελούμενες από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες και Δασικούς Υπαλλήλους, την πρώτη ημέρα (20 Αυγούστου) της νέας κυνηγετικής περιόδου.

Τις κατά τόπους επιχειρήσεις συντόνιζαν προϊστάμενοι των Δασαρχείων και των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών. Όπως δήλωσε στο ΚΦ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, «η πρώτη εξόρμηση ελέγχων, της νέας κυνηγετικής περιόδου, δεν έχει συμβολικό χαρακτήρα. Οι έλεγχοι που γίνονται είναι ουσιαστικοί και σε βάθος και θα συνεχιστούν για όλη τη περίοδο μέρα και νύχτα σ’ όλη την Ελλάδα.Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τη λαθροθηρία καθώς και κάθε παραβατική συμπεριφορά».

 

 

Σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων της πρώτης μέρας, μας ανέφερε ότι: «στα 250 περίπου άτομα που πέρασαν από έλεγχο, δεν ενέκυψαν στοιχεία που να παραπέμπουν σε παραβάσεις των σχετικών νόμων. Βέβαια, αρκετοί Κυνηγοί δεν είχαν μαζί τους θεωρημένη για τη νέα περίοδο την κυνηγετική τους άδεια, είχαν όμως την απόδειξη πληρωμής του παραβόλου και των τελών στον Κυνηγετικό Σύλλογο που ανήκουν». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το γεγονός κρίνεται απόλυτα φυσιολογικό δεδομένου ότι εφέτος υπήρξε καθυστέρηση στην έκδοση της νέας ρυθμιστικής. Συγκεκριμένα, η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης μόλις πριν από ο δεκαπεντάυγουστο, με αποτέλεσμα οι Δασικές αρχές να μην προλάβουν να θεωρήσουν και να παραδώσουν τις εκατοντάδες χιλιάδες κυνηγετικές άδειες μέσα σε δυο-τρεις εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη.

 

 

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, το νέο στοιχείο που ζητείται από εφέτος είναι όλοι οι κυνηγοί κάτοχοι κυνηγόσκυλων, να φέρουν μαζί τους το ατομικό βιβλιάριο υγείας του σκύλου τους, μέσα στο οποίο θα πρέπει να υπάρχει το ειδικό αυτοκόλλητο με το barcode από την ηλεκτρονική ταυτότητα ‘τσιπάκι’ που θα είναι εμφυτευμένη στον συγκεκριμένο σκύλο. Η ταυτοποίηση θα γίνεται επί τόπου από ειδικό μηχάνημα ‘σκάνερ’ που θα φέρουν μαζί τους οι Θηροφύλακες.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top