ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΗΡΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΚΑΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Με την αριθμ. 50174/1835/16-9-2013 απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου, απαγορεύτηκε το κυνήγι για δυο χρόνια, ήτοι τις κυνηγετικές περιόδους 2013-2014 και 2014-2015, σε έκταση συνολικού εμβαδού σαράντα οκτώ χιλιάδων επτακόσια εβδομήντα (48.770) στρεμμάτων, που περιλαμβάνει την καμένη έκταση, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 27-7-2013, μετά των περιφερειακών της μη καμένων εκτάσεων, στην περιοχή των Τοπικών Κοινοτήτων Απολακκιάς, Αρνίθας, Βατίου, Γενναδίου, Μεσαναγρού και Προφύλιας, Δήμου Ρόδου, Νομού Δωδεκανήσου.

Η παραπάνω έκταση απεικονίζεται με την συνεχή κόκκινη γραμμή υπό τα σημεία (1,2,3,..,14,15,1), στο συνημμένο απόσπασμα φύλλου χάρτη Γ.Υ.Σ., κλίμακας 1:50.000, το οποίο συνοδεύει την απόφαση και ορίζεται ως εξής:

– Βόρεια : σημείο έναρξης ο οικισμός Βατίου (1), ακολουθεί την επαρχιακή οδό προς την διασταύρωση Προφύλια – Απολακκιά. 1000 μέτρα πριν από την διασταύρωση (2) στρίβει δεξιά και ακολουθεί τον χωματόδρομο μέχρι να συναντήσει την επαρχιακή οδό Βάτι – Προφύλια., 2000 μέτρα πριν από τον οικισμό Προφύλια (3). Στην συνέχεια στρίβει αριστερά ακολουθώντας την επαρχιακή οδό Βάτι – Προφύλια περιμετρικά του Καταφυγίου Άγριας Ζωής «Άγιος Ιωάννης» μέχρι την διασταύρωση προς Απολακκιά (4). Ακολουθεί την επαρχ. οδό Βάτι – Απολλακιά περιμετρικά του Καταφυγίου Άγριας Ζωής μέχρι την διασταύρωση προς Ίστριο (5) και συνεχίζει μέχρι τον οικισμό της Απολακκιάς (6).

– Δυτικά : από τον οικισμό Απολακκιά ακολουθεί την αμαξιτή οδό προς Κατταβιά για περίπου 1900 μέτρα (7) όπου και στρίβει αριστερά στον χωματόδρομο προς τη θέση Κατάκαλο (8). Ακολουθεί τον χωματόδρομο που καταλήγει στο μοναστήρι Σκιάδι (9).

– Νότια : από το μοναστήρι Σκιάδι (9) συνεχίζει στον χωματόδρομο προς Μεσαναγρό μέχρι την ασφάλτινη οδό Μεσαναγρού – Κατταβιάς (10) και την οποία ακολουθεί μέχρι τον οικισμό Μεσαναγρός (11). Από το χωριό Μεσαναγρό περνώντας από το νεκροταφείο, ακολουθεί τον χωματόδρομο μέχρι την λιμνοδεξαμενή Γενναδίου (12).

– Ανατολικά : από την λιμνοδεξαμενή Γενναδίου (12) στρίβει αριστερά και ακολουθεί για 2.100 μέτρα τον χωματόδρομο προς το ύψωμα «Γυπιάς» (13). Από εκείνο το σημείο, συνεχίζει βόρεια μέχρι το πυροφυλάκιο Βατίου (14). Από το πυροφυλάκιο Βατίου (14) ακολουθεί τον χωματόδρομο περνάει από το εκκλησάκι του «Αγίου Ιωάννου» (15) και συνεχίζει μέχρι τον οικισμό Βατίου που είναι και η αφετηρία (1).

πηγη : http://dasarxeio.com/

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο