ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΛΥΣΣΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σύμφωνα με την απόφαση 378965/11325/ 3-10-2013 της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης βρέθηκε θετικό στον ιό της λύσσας δείγμα από αλεπού που είχε προσκομίσει πριν λίγες μέρες Ομοσπονιακός Θηροφύλακας της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ. Αφορά αλεπού στην περιοχή της Φιλαδέλφειας του νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την απόφαση καλούνται ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ να εμβολιάσουν τα σκυλιά τους (Επί λέξει αναφέρεται: Αποφασίζεται να γίνει επιβεβαίωση του αντιλυσσικού εμβολιασμού των ποιμενικών σκύλων της περιοχής δικαιοδοσίας των Κτηνιατρικών Κέντρων της Π.Ε. Θεσ/νίκης).

Επίσης στην απόφαση αναφέρεται πως πρέπει να γίνεται θανάτωση των παραγωγικών και των σαρκοφάγων ζώων τα οποία δαγκώθηκαν ή ήρθαν σε άμεση επαφή με τις εκκρίσεις του ζώου (αλεπού) που βρέθηκε θετικό στη λύσσα. Ευτυχώς η αλεπού δεν δάγκωσε παραγωγικά ζώα.

Πρόκειται για το 29o κρούσμα λύσσας, από τα οποία 1 αφορά γάτα, 3 σκύλους ποιμενικούς και 25 αλεπούδες. Σε λίγες μέρες ξεκινά και ο αεροεμβολιασμός των αλεπούδων με τα ειδικά δολώματα. Έναρξη εμβολιασμών στις 11 Οκτωβρίου

Πατήστε στο παρακάτω link για να δείτε την ενημέρωση του τμήματος ζωοανθρωπονόσων :

Συμβολή των κυνηγών στο πρόγραμμα επιτήρησης της λύσσας

πηγη : http://www.hunters.gr/

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο