Απο τον Κυνηγετικό Σύλλογο ΣΠΑΡΤΗΣ

 

Πολλές οι δράσεις του Κ.Σ. Σπάρτης σε όλους τους τομείς και ιδαιτέρως στον τομέα της θηροφυλακής. Εχει κατορθώσει να επιτύχει τον βασικότερο σκοπό της ίδρυσης και λειτουργίας του, που είναι η προστασία της πανίδας της χώρας. Είναι ο μοναδικός σύλλογος στην Πελοπόννησο που διαθέτει 3 θηροφύλακες και 3 αυτοκίνητα. Παράλληλα έχει καταφέρει να προσφέρει πολλά όχι μόνο στην προστασία των θηραμάτων και στη βελτίωση των βιοτόπων αλλά και στην πάταξη της λαθροθηρίας, κάτι πολύ δύσκολο που δεν θα μπορούσε να γίνει εάν δεν διέθετε ανθρώπινο δυναμικό και μηχανοκίνητα μέσα.

Συγκεκριμένα στις 16-9-2010, ημέρα Πέμπτη και ώρα 7.30 ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας Μπαμπαλέτος Παναγιώτης εκτελώντας υπηρεσία στην περιοχή Γκοριτσάς – Αγ. Αναργύρων εντόπισε άτομο να κινείται περίεργα. Κατόπιν συντονισμένων κινήσεων προσέγγισε όπου και διαπίστωσε να κυνηγά λαγό παράνομα. Σε συνεργασία με τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα Κωστόπουλο Ταξιάρχη έγινε κατάσχεση του όπλου και ανάκληση της άδειας θήρας. Οδηγήθηκε στο Δασαρχείο όπου κατατέθηκε μήνυση και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Στις 23-9-2010, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.30 μ.μ. οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες Μπαμπαλέτος Παναγιώτης και Κωστόπουλος Ταξιάρχης εκτελώντας υπηρεσία στην περιοχή των Χρυσάφων εντόπισαν δύο άτομα να κινούνται ύποπτα.

Υστερα από πολύωρη παρακολούθηση και συντονισμένες προσπάθειες έγινε η προσέγγισή τους. Συγκεκριμένα είχαν τοποθετήσει μια συσκευή ηχομιμητική (κράχτη) και έφεραν στο αυτοκίνητο ένα όπλο το οποίο δεχόταν πέντε φυσίγγια και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν είχε άδεια θήρας.

Εγινε μηνυτήρια αναφορά και για τις τρεις παραβάσεις και θα αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Στη 1-10-2010, ημέρα Παρασκευή και ώρα 5.30 π.μ. στην περιοχή Αγριάνων εντοπίστηκε από τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα Κωστόπουλο Ταξιάρχη αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα. Κατόπιν σχολαστικής παρατήρησης διαπιστώθηκε ένα αγροτικό να έχει άτομο στην καρότσα και να φέρει όπλο για παράνομο κυνήγι λαγού. Ο θηροφύλακας έκλεισε το δρόμο με το αυτοκίνητο, αλλά το άτομο από την καρότσα διέφυγε. Υστερα από καταδίωξη και με τη συνδρομή του θηροφύλακα Μπαμπαλέτου Παναγιώτη και κατόπιν επέμβασης του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Σπάρτης ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθηκε και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Σπάρτης για τα περαιτέρω.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top