Εμπλουτισμός βιοτόπου με Λαγούς

Απελευθερώσεις θηραμάτων και εμπλουτισμός βιοτόπων από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αλυρού

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού εφαρμόζοντας το πρόγραμμα απελευθέρωσης θηραμάτων και την δέσμευση της διοίκησης για ενημέρωση των μελών του για τις δράσεις του Συλλόγου, πραγματοποίησε απελευθέρωση λαγών την 6/6/2011 – 9/6/2011 και 11/6/2011 σε περιοχές με πραγματική έλλειψη θηραμάτων.

Οπως ανακοίνωσε ο Κ.Σ. θα ακολουθήσει και νέα απελευθέρωση θηραμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς υπάρχει σε εξέλιξη η έγκριση των μελετών που υπέβαλλε στις αρμόδιες υπηρεσίες και καλεί όλους τους φίλους κυνηγούς αλλά και κάθε πολίτη να προστατεύσουν με κάθε τρόπο τα θηράματα και να ενθαρρύνουν αυτές τις προσπάθειες του Συλλόγου συμμετέχοντας σε όλες τις δράσεις που διοργανώνει.

Ακόμη ζητάει από τα μέλη του να εφαρμόζουν την αριθμ.740/7/4/2003 απόφαση του Δασαρχείου Αλμυρού σχετικά με τον καθορισμό τόπου για την εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων, διότι παρατηρείτε σοβαρό πρόβλημα με τα μικρά θηράματα ιδίως του λαγού καθώς βρίσκονται στο στάδιο της αναπαραγωγής.

Για τον λόγω αυτό παρακαλεί τους ενδιαφερόμενους κυνηγούς να πηγαίνουν τους κυνηγετικούς σκύλους για εκπαίδευση στις εκτάσεις που αναφέρει η ανωτέρω διαταγή του Δασαρχείου Αλμυρού, η οποία δημοσιεύεται στον πίνακα του Συλλόγου. Οπως μας ενημέρωσαν σύντομα θα τοποθετηθούν και ενημερωτικές πινακίδες πλησίον των απαγορευμένων περιοχών.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top