οι κυνηγοί φύλακες του Υμηττού

Αν και εξοστρακισμένοι από την κυνηγετική περιοχή που επιτρεπόταν μέχρι πέρσι το κυνήγι, οι κυνηγοί, οι άνθρωποι που τον ζούν και το αγαπούν συνεχίζουν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στη φύλαξη

Μπορεί η κα. Μπιρμπίλη λίγο πριν την λήξη της θητείας της να κατάφερε  να εκδώσει Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο μεταξύ των  άλλων ανεφάρμοστων διατάξεων περιέχει  και την καθολική απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό, και να μετέτρεψε όπως πολύ σωστά αναφέρει στην ανακοίνωση της η Δ ΚΟΣΕ την διαβούλευση σε έναν ακόμα θεσμό για τα πανηγύρια όμως δυστυχώς για εκείνην και για μερικούς ακόμα το ενδιαφέρων των κυνηγών της περιοχής δεν σταματά να υπάρχει για τον Υμηττό λόγω της απαγορέψεις κυνηγίου.

 

Άλλωστε οι στόχοι των κυνηγετικών συλλόγων δεν είναι μόνο η έκδοση των κυνηγετικών αδειών αλλά και τα παρακάτω.
1. Διαχείριση- βελτίωση βιοτόπων για την ανάπτυξη της θηραματοπανίδας.
2. Προτάσεις μελετών σχετικά με την διατήρηση και ανάπτυξη των πληθυσμών ενδημικών θηραμάτων της χώρας μας.
3. Οργάνωση της ομοσπονδιακής θηροφυλακής
4. Πρόγραμμα παρακολούθησης της κυνηγετικής κάρπωσης «Άρτεμις»
5. Σεμινάρια επιμόρφωσης κυνηγών σε θέματα προστασίας και διαχείρισης του περιβάλλοντος

 

Η κυνηγετική οικογένεια είναι πάντα κοντά είτε ως μονάδα ή εκπροσωπούμενη στην πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών και στην παράνομη λαθροϋλοτομία.
Στα πλαίσια των Δραστηριοτήτων του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου υπάγεται  και το άνοιγμα της Συνεργασίας με διάφορους φορείς και Υπηρεσίες. Οι κυνηγοί του συλλόγου μας δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον  για την Προστασία της Χλωρίδας και της Πανίδας του τόπου μας, δημιουργήσαν  για ακόμα μια χρονιά εθελοντική ομάδα Πυροπροστασίας.

 

Όλα τα μέλη του  Διοικητικού του συλλόγου αλλά και μεγάλος αριθμός εθελοντών κυνηγών προσφέρθηκαν να βοηθήσουν προσφέροντας τις  υπηρεσίες τους. Για την φετινή σαιζόν ο σύλλογος μας σε συνεργασία με το δασαρχείο, την πυροσβεστική, τον Δήμο Κορωπίου, τον ΣΠΑΥ αλλά και την ομάδα εθελοντών ραδιοερασιτεχνών αναλαμβάνει την φύλαξη της περιοχής Σέσι. Τα προηγούμενα έτη έχουν γίνει τοποθετήσεις δεξαμενών νερού στο βουνό σε καίρια σημεία επίσης από τον σύλλογο μας. Επίσης το παράρτημα του συλλόγου στην Παιανία συνεργάζεται με την υπηρεσία δασοπροστασίας του Δήμου Παιανίας.

 

Σε μια σεμνή τελετή που έγινε προς τιμήν των εθελοντών ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Τσιαχρής αναφέρθηκε στο σημαντικό εθελοντικό έργο που προσφέρουν οι κυνηγοί και ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους. Συγχαρητήρια για την εθελοντική προσφορά των κυνηγών δόθηκαν και από τον Διοικητή της πυροσβεστικής κ. Αθανάσιο Τζοϊτη καθώς και από τον  Δήμαρχο Κορωπίου κ. Δημήτρη Κιούση τον αντιδήμαρχο κ. Θεόδωρο Γρίβα και τον κ. Μ. Γρινιεζάκη.

Μπορεί να σταμάτησε η κυνηγετική μας δραστηριότητα στον Υμηττό όμως όλη η κυνηγετική οικογένεια του συλλόγου μας θα συνεχίσει να προστατεύει το βουνό όπου κυνηγούσαν οι παππούδες μας οι πατεράδες μας εμείς αλλά όχι τα παιδιά μας.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top