giorti_evros_2.jpg

Το Κυνήγι Ενώνει

1η Γιορτή Κυνηγιού στον Έβρο

Μια πρωτότυπη γιορτή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Έβρου το τριήμερο 17, 18 & 19 Αυγούστου 2008 στο χωριό Μεγάλο Δάρειο του νομού, μια άκρως ευαίσθητη περιοχή της οποίας το μίγμα του πληθυσμού συνθέτεται από Έλληνες πολίτες με διαφορετικό θρήσκευμα.

Του Λευτέρη Κακαβούλη


Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Νομάρχη Έβρου κ. Ζαμπουνίδη η οποία στοχεύει στην Τουριστική Ανάπτυξη της παραμεθόριας αυτής περιοχής, μέσα από ενέργειες κοινής αποδοχής, όπως είναι η συγκεκριμένη, η οποία στέφθηκε από πλήρη επιτυχία εφόσον οι επισκέψεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία των τοπικών αρχών καθώς κυμαίνονταν καθημερινώς μεταξύ τριών και πέντε χιλιάδων (3.000-5.000).

giorti_evros_1.jpgΑξίζει να σημειωθεί ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα οι προτάσεις για διάφορες εκδηλώσεις πήγαιναν και ερχόντουσαν χωρίς αποδοχή από τον ντόπιο πληθυσμό, μέχρι που έπεσε στο τραπέζι η ιδέα για μια κυνηγετική γιορτή, παραμονές της έναρξης του κυνηγίου. Η πρόταση έγινε αμέσως δεκτή από τα τοπικά συμβούλια του Νομαρχιακού διαμερίσματος και μια νέα ημέρα όπως φαίνεται ανατέλλει για τους κατοίκους των παραμεθόριων αυτών χωριών.

Χαρακτηριστικές ήταν οι λέξεις του Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαου Ζαμπουνίδη «τελικά το κυνήγι ενώνει…», ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του λέγοντας: «Ήταν συγκλονιστική η μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή του κόσμου στην πρώτη γιορτή κυνηγιού που διοργανώσαμε στον Έβρο. Αγκαλιάστηκε από όλους, κυρίως από την τοπική κοινωνία που την είδε σαν μια δική της γιορτή και συμμετείχε ενεργά καθώς και τους κυνηγετικούς συλλόγους του νομού, την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης, τους εκθέτες που μας εμπιστεύθηκαν και πήραν δυναμικά μέρος.
Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας και θέλω να υποσχεθώ ότι η γιορτή κυνηγιού, που πλέον γίνεται θεσμός, του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερη, με μόνιμες υποδομές που θα δημιουργήσουμε, πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, που θα έχουν, όπως έχω τονίσει, στόχο να αναδείξουν την πανέμορφη αυτή περιοχή και να την καταστήσουμε έναν νέο τουριστικό προορισμό» είπε ο κ. Ζαμπουνίδης και πρόσθεσε: πως «στον Έβρο δημιουργούμε γεγονότα που πάνω τους στρέφει το βλέμμα της όλη η Ελλάδα. Μετά το Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Σαμοθράκης, το Φεστιβάλ Νέων στον Άρδα, το Τρένο του Πολιτισμού, τώρα με τη Γιορτή Κυνηγιού δημιουργούμε έναν ακόμη θεσμό πανελλήνιας εμβέλειας που καταξιώνεται ήδη από την πρώτη διοργάνωσή του».

Την πρωτοβουλία της Νομαρχίας Έβρου να διοργανώσει την πρώτη γιορτή κυνηγιού εξήρε ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Νικόλαος Παπαδοδήμας, τονίζοντας ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ανάλογες γιορτές που γίνονται στην Ευρώπη. Ανέφερε μάλιστα, ότι ως αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων κυνηγών, στη δεύτερη γιορτή κυνηγιού που θα γίνει στον Έβρο το 2009, θα προσκαλέσει να πάρουν μέρος και συνάδελφοί του από την Ευρώπη, οι οποίοι θα προσδώσουν ένα διεθνές κύρος στην όλη διοργάνωση.

giorti_evros_3.jpgΜετά τα εγκαίνια η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακά τραγούδια και χορό στον οποίο, ασυνήθιστα, συμμετείχαν όλοι ανεξάρτητα σε ποια θρησκευτική, ιδεολογική και φιλοσοφική ”πτέρυγα” ανήκουν.

Τελικά το κυνήγι… ενώνει.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top