Μπεκάτσες κρασάτες


Υλικά:

8 μπεκάτσες

800gr ζυμαρικά λιγκουίνι

1L κρασί ξηρό

350ml ελαιόλαδο

4 μέτρια κρεμμύδια

2 μεγάλα καρώτα

2 σκελίδες σκόρδο

4 μέτρια κλωνάρια σέλινο

2 ξύλα κανέλας

15 κόκκοι μπαχαριού

4 φύλλα δάφνη

κ.π αλάτι

κ.π πιπέρι

Η διαδικασία :

Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας…κόβουμε σε φέτες τα δύο κρεμμύδια, σε κύβους ένα καρώτο και τα δύο κλωνάρια σέλινο

Τοποθετούμε το κρασί, τα 250ml ελαιόλαδου, τα λαχανικά που κόψαμε πιο πάνω, τις μπεκάτσες, τα δύο φύλλα δάφνης, το ένα ξύλο κανέλας,7-8 κόκκους μπαχάρι και τη μία σκελίδα σκόρδο σε ένα βαθύ σκεύος.

Τα βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες να μαριναριστούν. Φροντίζουμε τα υγρά (κρασί, ελαιόλαδο) να καλύπτουν τις μπεκάτσες. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο κρασί ακόμη..

Τοποθετούμε τις μπεκάτσες σε ένα άλλο σκεύος και αφήνουμε να φύγουν τα πολλά υγρά. Στραγγίζουμε την μαρινάδα και πετάμε τα υλικά που είχαμε μέσα. Κρατάμε μόνο το κρασί με το λάδι. Κόβουμε τα υπόλοιπα δύο κρεμμύδια, το ένα καρώτο, τα δύο κλωνάρια σέλινο με τον ίδιο τρόπο..

Βάζουμε τα 100ml ελαιόλαδου και τις μπεκάτσες σε ένα μεγάλο τηγάνι να θωρακιστούν πολύ καλά. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε κατά την προτίμηση μας. Μετά από πέντε λεπτά προσθέτουμε τα φρεσκοκομμένα λαχανικά μας να σωταριστούν και αυτά…

Σβήνουμε με την μαρινάτα που έχουμε σουρώσει και ξύνουμε καλά τον πάτο του τηγανιού για να πάρουμε όλες τις γεύσεις που έχουν μείνει. Μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε μία γάστρα που να τα χωράει και την βάζουμε στον φούρνο για δύο περίπου ώρες στους 180-190 βαθμούς..

Ιδανικά είναι τα λιγκουίνι για γαρνιτούρα.

Για συνοδευτικό…

Το συνοδεύουμε με ένα ωραίο κρασί κόκκινο ξηρό στυφό γιατί πρόκειται για ένα λιπαρό φαγητό!!!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook41
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top