Λαγός στιφάδο


Υλικά

1 λαγός περίπου 1,5 κιλό

2,5 φλ. λευκό κρασί

1 καρότο

1 κρεμμύδι

750 γρ. κρεμμυδάκια

σέλινο, δάφνη, δενδρολίβανο, σκόρδο

1 μικρό κουτί ντομάτες

αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ξύδι, βούτυρο

Εκτέλεση

Κόβετε ένα λαγό 1,5 κιλού περίπου σε μερίδες.

Βράζετε για 5 λεπτά 2,5 φλ. άσπρο κρασί, 4 κουταλιές ξύδι, 1 καρότο και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δάφνη, σέλινο και δενδρολίβανο.

Αφού κρυώσει το ρίχνετε στο λαγό.

Αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Σωτάρετε με 1/2 φλ. λάδι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και βάζετε μέσα τα κομμάτια του λαγού.

Τα κοκκινίζετε και προσθέτετε το κρασί από τη σάλτσα, αφού το στραγγίσετε, 1 μικρό κουτί ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο.

Αφήνετε να σιγοψηθεί για 90 λεπτά.

Βράζετε για 10 λεπτά 750 γρ. κρεμμυδάκια και τα σωτάρετε με ½ φλ. βούτυρο. Τα ρίχνετε στο λαγό και αφήνετε να σιγοψηθούν για 40 λεπτά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook41
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top