Υλικά
1 λαγός περίπου 1,5 κιλό
2,5 φλ. λευκό κρασί
1 καρότο
1 κρεμμύδι
750 γρ. κρεμμυδάκια
σέλινο, δάφνη, δενδρολίβανο, σκόρδο
1 μικρό κουτί ντομάτες
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ξύδι, βούτυρο
Εκτέλεση
Κόβετε ένα λαγό 1,5 κιλού περίπου σε μερίδες.
Βράζετε για 5 λεπτά 2,5 φλ. άσπρο κρασί, 4 κουταλιές ξύδι, 1 καρότο και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δάφνη, σέλινο και δενδρολίβανο.
Αφού κρυώσει το ρίχνετε στο λαγό.
Αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Σωτάρετε με 1/2 φλ. λάδι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και βάζετε μέσα τα κομμάτια του λαγού.
Τα κοκκινίζετε και προσθέτετε το κρασί από τη σάλτσα, αφού το στραγγίσετε, 1 μικρό κουτί ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο.
Αφήνετε να σιγοψηθεί για 90 λεπτά.
Βράζετε για 10 λεπτά 750 γρ. κρεμμυδάκια και τα σωτάρετε με ½ φλ. βούτυρο. Τα ρίχνετε στο λαγό και αφήνετε να σιγοψηθούν για 40 λεπτά.