Υλικά:
4 μπεκάτσες
Σπόρους από 4 ρόδια
150 γρ. χυμό ροδιού
2 κρεμμύδια ξερά
2 τομάτες τριμμένες
300 γρ. ζωμό κότας
100 γρ. ροζέ κρασί
30 γρ. κόκκους ροζ πιπέρι
50 γρ. ελαιόλαδο
40 γρ. βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι φρέσκο
Καθαρίζω τις μπεκάτσες και τις κόβω στη μέση. Ζεσταίνω σε κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο και σοτάρω τις μπεκάτσες καλά από όλες τις πλευρές. Τις αποσύρω και στο ίδιο σκεύος προσθέτω το υπόλοιπο βούτυρο και ελαιόλαδο. Βάζω το κρεμμύδι και ανακατεύω για 10΄ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τις μπεκάτσες. Σβήνω με τον χυμό ροδιού, ρίχνω το ροζ πιπέρι, σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί για 3-4΄. Προσθέτω τον ζωμό κότας και τους μίσους σπόρους ροδιού. Βάζω αλάτι, πιπέρι και αφήνω να σιγοβράζει για 30-40 λεπτά. Κατόπιν, αφαιρώ τις μπεκάτσες από την κατσαρόλα και περνάω τη σάλτσα από σουρωτήρι εκτός φωτιάς. Ξαναβάζω τη σάλτσα να πάρει μια βράση, βάζω τις μπεκάτσες μέσα, ανακατεύω και σερβίρω με τους υπόλοιπους σπόρους ροδιού.
TIP: Κατά τους Γάλλους, δεν πλένουμε τις μπεκάτσες διότι έχει καθαριστεί το έντερό τους με το σήκωμα