Μπεκάτσες με κρασί


Υλικά:

4 Μπεκάτσες

1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο

2 κρεμμύδια

1 κουταλιά σούπας αλεύρι

Αλάτι, Πιπέρι

μισό φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί

4-5 ώριμες ντομάτες

3-4 φέτες ψωμί

βούτυρο για το τηγάνισμα του ψωμιού

Προετοιμασία:
Μαδάμε τις μπεκάτσες , τις καψαλίζουμε πάνω σε φλόγα για να φύγουν οι τρίχες, αφαιρούμε τα εντόσθια και τις πλένουμε καλά.
Tις βάζουμε να στραγγίσουν και τις αλατοππιπερώνουμε μέσα έξω και μπήγουμε το ράμφος ανάμεσα στα πόδια.

Μαγείρεμα:
Βάζουμε στο τηγάνι το μισό βούτυρο να κάψει και τηγανίζουμε τις μπεκάτσες.

Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
Στο βούτυρο του τηγανιού προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε, ώσπου να μαραθεί, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι, ώσπου να ξανθύνει.

Προσθέτουμε τότε το κρασί και όταν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα με τις μπεκάτσες. Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό, βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και τις βράζουμε μισή ώρα περίπου.
Παίρνουμε τα συκωτάκια των πουλιών (τα υπόλοιπα εντόσθια τα πετάμε), τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο.

Προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα 20 λεπτά.

Τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει λίγα λεπτά ακόμα.

Σερβίρουμε τις μπεκάτσες σε πιατέλα, γαρνίρουμε με ψωμάκια κομμένα μπουκιές και τηγανισμένα με βούτυρο και από πάνω περιχύνουμε τη σάλτσα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook41
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top