Υλικά:
1 λαγός ή 2 μπούτια λαγού
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
4-5 κ.σ. πελτές
φλούδα από 1 πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τον λαγό ή τα μπούτια λαγού σε μέτρια κομμάτια, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε.
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κομμάτια του λαγού με το ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το τριμμένο γαρύφαλλο και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσουν, μέχρι “να πιούν όλο το νερό”.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, να σοταριστούν ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τον πελτέ και την φλούδα του πορτοκαλιού και, αφού χαμηλώσουμε την φωτιά, βράζουμε για 1 ώρα περίπου. Το κρέας κρατάει λίγο και η σάλτσα μένει πηχτή.