Υλικά
4 ορτύκια σε συσκευασία
5 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σινιέ
1 κτγ ντομάτα πελτέ
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασί ξηρό
πιπέρι σε κόκκους
μπαχάρι 2 κόκκους
1 δαφνόφυλλο
(προαιρετικά 1 καυτερή πιπεριά)
Τηγανίζουμε ελαφρά τα καλά πλυμένα ορτύκια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να πάρουν μια βράση με λίγο ζωμό λαχανικών και κότας που μέσα έχουμε βάλει το κρασί.
Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά με την κουταλιά τον πελτέ.
Είμαστε από επάνω για να δούμε το νερό να το πίνει αργά μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια και να τα δούμε να χωνέψουν.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και λίγο κεφαλοτύρι.