Λαγός Σκορδαλιά


Υλικά:

1 λαγός

1 κιλό ντομάτες ώριμες

1 φλιτζάνι λάδι

κανέλα ξύλο-γαρίφαλο καρφιά

λίγα καρύδια

σκόρδο 3 σκελίδες

αλάτι, πιπέρι ,ξίδι

Για την Σκορδαλιά

1 φλιτζάνι καρύδια

1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού

μισό ποτηράκι ξίδι

1 ½ φλιτζάνι λάδι

2 κεφάλια σκόρδο

Προετοιμασία:

Πλένετε το λαγό και τον μαρινάρετε σε λεκάνη με νερό και ξίδι (τον γυρίζετε σε λεκάνη για να μαριναριστεί από κάθε πλευρά ), για 3 ώρες το λιγότερο.

Τον σκουπίζετε , τον αλατοπιπερώνετε και τον βάζετε μέσα σε ταψί.
Μέσα στην κοιλιά του λαγού ρίχνετε κανέλα, γαρίφαλα, σκόρδο και καρύδι τριμμένο.

Πασπαλίζετε και εξωτερικά το λαγό με καρύδι.

Κόβετε τις ντομάτες λεπτές φέτες μέσα στο ταψί με το λαγό και τα περιχύνετε όλα με το λάδι.

Μαγείρεμα:
Αλατοπιπερώνετε και βάζετε το ταψί σε μέτριο φούρνο να ψηθεί ο λαγός.

Ετοιμάζετε την σκορδαλιά.
Μουσκεύετε και στύβετε καλά το ψωμί .

Χτυπάτε στο γουδί το σκόρδο και προσθέτετε την ψίχα του ψωμιού να γίνουν με το σκόρδο αλοιφή.
Αρχίζετε να ρίχνετε το λάδι , σαν κλωστή, δουλεύοντας το μίγμα.

Στό τέλος, προσθέτετε το αλατοπίπερο και το καρύδι τριμμένο.

Κόβετε το λαγό μερίδες (αφού έχει ψηθεί) μέσα στο ταψί , τον σκεπάζετε με την σκορδαλιά , ξαναβάζετε το ταψί στον φούρνο για 10 λεπτά , και ο λαγός είναι έτοιμος για σερβίρισμα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook41
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top