Υλικά :
3 φάσες
1 λίτρο κόκκινο κρασί
0.1 λίτρο ξύδι
2 κρεμμύδια
2 καρότα
4 σκελίδες σκόρδο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 κλωναράκι φασκόμηλο
100 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας κάπαρη
1/8 λεμόνι,
1 φέτα άσπρο ψωμί
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε καλά τις φάσες και τις τσιγαρίζουμε ολόκληρες.
Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και σοτάρουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμυδάκι, το καρότο ψιλοκομμένο και τις σκελίδες σκόρδο πλακωμένες με την παλάμη η τη λαβή του μαχαιριού.
Ρίχνουμε πάλι τις φάσες στη κατσαρόλα και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για περίπου 1.5 ώρα.
Βγάζουμε τις φάσες από την κατσαρόλα και τις κόβουμε σε δυο κομμάτια ούτος ώστε κάθε μερίδα να περιέχει στήθος και μπουτάκι.
Βράζουμε τη σάλτσα μόνη της για ακόμη μια ώρα, αφαιρούμε τα μυρωδικά και το λεμονί και πολτοποιούμε το υλικό της κατσαρόλας στο blender η το περνάμε από ένα μεγάλο σουρωτήρι πιέζοντας τα στερεά υπόλοιπα της σάλτσας να περάσουν όσο το δυνατόν από το σουρωτήρι.
Βάζουμε την έτοιμη σάλτσα στην κατσαρόλα μαζί με τα κομμάτια φάσας και ζεσταίνουμε για δέκα λεπτά.
Συνοδεύεται από πουρέ πατάτας η χυλοπίτες.