ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Γυρίζοντας προχθές την Κυριακή από κυνήγι πέρδικας κάπου στην ορεινή Φθιώτιδα συναντήσαμε ένα γνωστό μας βοσκό.

Σταματήσαμε για ένα “γεια” και κάπου στη διάρκεια της συζήτησης ήρθε η κουβέντα στους λύκους. Οι περιβαλλοντικές ΜΚΟ μιλάνε για μικρούς αριθμούς λύκων, συνήθως μεμονωμένους ανά την Ελλάδα, ας ακούσουμε όμως τι έχει να πει και ένας άνθρωπος με πείρα, ένας άνθρωπος αγνός που λέει μόνο αυτά που έχουν δει τα μάτια του.

Σημαντικό είναι να μπορέσουμε να καταλάβουμε την ιδιοσυγκρασία ενός βοσκού που ζει σχεδόν μόνιμα πάνω στα βουνά, μέσα σε όλα τα άλλα και πριν κάποιοι “ευαίσθητοι” βιαστούν να τον κατηγορήσουν ως βάρβαρο που θέλει το κακό του λύκου ας προσέξουν τι λέει για την αρκούδα. Το πρωί, πριν ξεκινήσουμε να κυνηγάμε βρήκαμε κόπρανα από λύκο πάνω στο δρόμο και κάναμε πλάκα μεταξύ μας, για του λόγου το αληθές.

Βέβαια δεν είναι τα μόνα που βρήκαμε αλλά αυτά βιντεοσκοπήσαμε με πρόθεση να κάνουμε πλάκα σε ένα φίλο. Στο βίντεο που ο φίλος μας ο τσοπάνης λέει τον πόνο του για το βιος του, μεταξύ άλλων λέει και αλήθειες που πονάνε.

Με την απλή λογική του ξέρει ότι οι λύκοι έχουν εγκατασταθεί σε μια μόνιμα απαγορευμένη περιοχή για κυνήγι και πολλαπλασιάζονται με ρυθμούς που δεν συμβαδίζουν με αυτούς που ανακοινώνονται από τους επαγγελματίες επιδοτούμενους προστάτες.

Μας λέει με λεπτομέρεια τον τρόπο που κυνηγάει η αγέλη των λύκων, απόδειξη ότι το έχει δει να συμβαίνει αρκετές φορές μιας και “πολιτισμός” όπως τα ντοκιμαντέρ και η τηλεόραση δεν έχουν φτάσει ακόμα μέχρι το κονάκι του ΕΥΤΥΧΩΣ !!!

πηγη : http://kentayros.wordpress.com
φωτογραφία από : http://tsopanis.wordpress.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top