Κυνηγοί Λακωνίας και Κορίνθου: «Όχι» στην υποχρεωτική στείρωση των σκύλων

Την κάθετη αντίθεσή τους προς το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς, διατράνωσαν για μία ακόμη φορά, οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της Λακωνίας, με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης, αργά το απόγευμα της Τετάρτης, 29/5.

Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της Λακωνίας, τα «έχουν μαζεμένα» στο υπουργείο, αφού όπως οι ίδιοι αναφέρουν, αν και είχαν λάβει δεσμεύσεις εκ μέρους του αρμόδιου για τη θύρα υφυπουργού, Γιώργου Αμυρά πως,

«…το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς διαβούλευση με κάποιες αλλαγές υπέρ των θέσεών μας και ειδικά στο κομμάτι της υποχρεωτικής στείρωσης», εντούτοις,

«…το νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση επιβάλει τις στειρώσεις για τα σκυλιά μας που είναι μέρος της ζωή μας και μέρος της οικογένειά μας».

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Γυθείου, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μολάων και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βόρειας Λακεδαίμονος, χαρακτήρισαν τις υποσχέσεις του κ. Αμυρά, «λόγια της Λαμπρής»!

Επίσης, στην Κόρινθο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Φλοίσβου. Περίπου 200 κυνηγοί έδβσαν το παρών μαζί με τα σκυλάκια τους.

Σε 24ωρη απεργία όμως προχώρησε και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός σύλλογος, διαμαρτυρόμενος για το νομοσχέδιο απαιτεί τη θέσπιση ηλεκτρονικού βιβλιαρίου για τα ζώα συντροφιάς, με δήλωση μόνο των στοιχείων που απαιτούνται για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και τη χρηματοδότηση των δήμων με διαφάνεια και έλεγχο.

Τέλος, ζητά την υποχρεωτική ίδρυση δημοτικών κτηνιατρείων με προσλήψεις μόνιμων κτηνιάτρων και τη δωρεάν σήμανση, καταγραφή και στείρωση από τους δήμους των ζώων συντροφιάς που ανήκουν στα μητρώα κοινωνικά αδυνάτων.

 

https://www.notospress.gr/

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top