Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Ψαράδων και Φίλων Θαλάσσης Αγ. Νικολάου σχετικά με το Νομοσχέδιο για την αλιεία

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου Ερασιτεχνών Ψαράδων και Φίλων Θαλάσσης Αγίου Νικολάου Κρήτης, εκφράζουν την πλήρη αγανάκτηση και αντίθεσή τους στο Νομοσχέδιο που αφορά την Ερασιτεχνική – Αθλητική Αλιεία και τέθηκε σε άτυπη διαβούλευση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τους παρακάτω λόγους:

* Για την μεθόδευση μέσω της κατάθεσης Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, έναντι του δημόσιου διαλόγου μέσω της Κοινοβουλευτικής Διαδικασίας, για την απουσία διαλόγου με τα Σωματεία Ερασιτεχνικής Αλιείας, επιστημονικής τεκμηρίωσης και επαφής με την σύγχρονη πραγματικότητα.

* Για την προχειρότητα, τις ασάφειες, τις ανακρίβειες, τις παραδοξότητες και τις αντιφάσεις του Νομοσχεδίου.

* Γιατί επιβάλει επιεικώς απαράδεκτες απαγορεύσεις με πληθώρα ασαφειών (π.χ. απαγόρευση πώλησης ζωντανών δολωμάτων, απαγόρευση διενέργειας της υποβρύχιας αλιείας για δύο ολόκληρους μήνες, απαγόρευση χρήσης ηλεκτρικών μηχανισμών, μείωση αριθμού αλιευμάτων ανά άτομο από 10 κιλά (στο σκάφος) που ήταν για όσους ψαρεύουν με παραγάδι στα 4 κιλά και γι’ αυτούς όπως και για όλους, περιορισμό στα είδη όπως π.χ. μόνο 3 άτομα του είδους φαγκρί, συναγρίδα κ.τ.λ.απαγόρευση οποιουδήποτε τηλεκατευθυνόμενου μέσου ή τηλεκατευθυνόμενης συσκευής ψαρέματος. Υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία και επιστημονικές μελέτες από πιστοποιημένους φορείς που να αποδεικνύουν ότι το εν λόγω σχέδιο νόμου ωφελεί στην αύξηση των ιχθυαποθεμάτων και στην προστασία του ενάλιου πλούτου;

* Κυρίως όμως γιατί το προς ψήφιση Νομοσχέδιο στοχοποιεί επιλεκτικά τους ερασιτέχνες αλιείς για την μείωση των ιχθυοαποθεμάτων, αποφεύγοντας υποκριτικά και αντίθετα με τα διεθνώς ισχύοντα να αναφερθεί στις επιπτώσεις των μαζικών μέσων της επαγγελματικής αλιείας στους ιχθυοπληθυσμούς και το περιβάλλον και δεν αναφέρει τίποτε για την αστυνόμευση και την τήρηση της ισχύουσας Νομοθεσίας;

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας στερήσει το ψάρεμα που μάθαμε από τους πατεράδες μας, μεταδώσαμε στα παιδιά μας και αυτά με την σειρά τους θα κάνουν το ίδιο στις επόμενες γενιές.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του παρόντος Σχεδίου Π.Δ. και την συζήτηση των προβλημάτων του χώρου μας από μηδενική βάση, μέσω ειλικρινούς ουσιαστικού και όχι προσχηματικού διαλόγου.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε και τα Μέλη μας ότι ο Σύλλογος μας είναι ένα από τα πρώτα Ιδρυτικά Σωματεία – Μέλη, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερασιτεχνικής Αλιείας (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πλέον έχουμε εκπροσώπηση σαν 2/θμιο θεσμικό όργανο. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Ψαράδων και Φίλων Θαλάσσης Αγίου Νικολάου κ. Σαρειδάκης Γεώργιος, τελεί χρέη Γενικού Γραμματέα στο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α και έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το συγκεκριμένο θέμα και έχει ζητήσει άμεσα συνάντηση και με το Υπουργείο μέσω εκπροσώπων της υπό σύστασης Ομοσπονδίας.

 

Εκ του Δ.Σ

Ο Προεδρος, Γιώργος Σαρειδάκης

 

 

www.anatolh.com

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top