Στην καρδιά του καλοκαιριού!

Του Γιάννη Δρόσου

 

Ακριβώς πάνω στον κάβο υπάρχουν συνήθως μικροί σαργοί. Οι σαργοί αυτοί είναι υποτακτικοί του μεγάλου μαύρου βασιλιά που έχει το βασίλειό του ακριβώς πάνω στο κατρακύλι του κάβου. Μιλάμε, βέβαια, για έναν 20άρη ροφό. Το συγκεκριμένο ψάρι το κυνηγούν αρκετοί ψαροντουφεκάδες για πολλά χρόνια. Ποιος, όμως, θα είναι ο τυχερός;

Σύμφωνα με πολύ έγκυρες πληροφορίες από μόνιμο κάτοικο του νησιού, που μάλιστα πριν μερικά χρόνια στέφθηκε και πρωταθλητής Ελλάδας στο υποβρύχιο ψάρεμα, το νότιο μέρος του νησιού Δασιά κρατάει μεγάλες συναγρίδες.

20άρης ροφός
Μετά τον Αγνώντα, κατευθυνόμενοι για το χωριό Γλώσσα, υπάρχει ένας δρόμος για μια παραλία που λέγεται Λιμνονάρι. Φτάνοντας στην παραλία, θα βουτήξετε από το δεξιότερο μέρος της με προσοχή στους λουόμενους. Σε λίγα μέτρα θα φτάσετε στον πρώτο κάβο. Με μια πρώτη ματιά δεν φανερώνει να έχει κάτι ενδιαφέρον. Τα φαινόμενα όμως απατούν. Ακριβώς πάνω στον κάβο υπάρχουν συνήθως μικροί σαργοί. Οι σαργοί αυτοί είναι υποτακτικοί του μεγάλου μαύρου βασιλιά που έχει το βασίλειό του ακριβώς πάνω στο κατρακύλι του κάβου. Μιλάμε, βέβαια, για έναν 20άρη ροφό. Το συγκεκριμένο ψάρι το κυνηγούν αρκετοί ψαροντουφεκάδες για πολλά χρόνια. Ποιος, όμως, θα είναι ο τυχερός;
Συνεχίζοντας δεξιά απο τον κάβο, κολυμπώντας παράλληλα με την ακτή, θα φτάσετε σε ένα καλό κατρακύλι. Εκεί σίγουρα θα συναντήσετε ροφούς. Προσωπικά, στο συγκεκριμένο μέρος έβγαλα δύο καλά ψάρια χτυπημένα έξω από το θαλάμι τους. Στη συνέχεια μεσολαβεί ένα βαθύ αλλά άχρηστο κομμάτι, ώσπου να φτάσετε σε έναν μικρό όρμο που στο βάθος του σχηματίζει μια μικρή παραλία, 10-20 μέτρων. Ακριβώς στη μέση αυτού του όρμου υπάρχουν τεράστιοι ογκόλιθοι που όσο βαθαίνουν σχηματίζουν μεγάλα χαράκια. Το μέρος είναι ιδανικό για καρτέρι. Μεγάλοι σαργοί και συναγρίδες θα εμφανιστούν πολύ σύντομα.

Αμάραντος
Πρόκειται για το βαθύτερο ίσως κομμάτι της νότιας πλευράς του νησιού. Λίγα μέτρα πριν φτάσετε στον Αγνώντα, υπάρχει ένας χωματόδρομος που πηγαίνει παράλληλα με τη θάλασσα. Ακολουθήστε τον και βουτήξτε στον επόμενο όρμο που σχηματίζεται μετά τον Αγνώντα με πορεία προς τα αριστερά, δηλαδή προς το Στάφυλο. Ο κάβος που σχηματίζεται ξεχωρίζει από τα λίγα πεύκα τα οποία βρίσκονται στην άκρη του.
Ακριβώς πάνω στον κάβο υπάρχουν πολλοί και καλοί σαργοί. Επίσης, λίγο βαθύτερα, στο απότομο κόψιμο του βράχου υπάρχουν μεγάλες στήρες. Από το μέρος πολύ σύχνα περνούν και πελαγίσια ψάρια, όπως μαγιάτικα και κυνηγοί.
Συνεχίζοντας αριστερά, ο βυθός βαθαίνει πολύ απότομα. Τα νερά είναι σχεδόν κοφτά. Το μέρος είναι ιδανικό για συναγρίδες. Μόνο προσοχή γιατί υπάρχουν πολλά παρατημένα παραγάδια. Το μόνο που θα σας προβληματίσει στον τόπο είναι πως μετά τα 15-17μέτρα υπάρχει ένα ζελέ που δυσκολεύει την όραση.

Χαδούλα
Δεν θα τη βρείτε σε κανέναν χάρτη μια και είναι τοπωνύμιο των ντόπιων ψαράδων. Πρόκειται για μια μικρή βραχονησίδα στην αριστερή πλευρά του όρμου που βρίσκεται η χώρα της Σκοπέλου. Η βραχονησίδα είναι ορατή κι από το λιμάνι. Εκεί, από την εξωτερική μεριά του βράχου, υπάρχει ένας πάγκος στα 30 μέτρα. Το μέρος κρατάει μεγάλους (πολύ μεγάλους) ροφούς.

Για τους σκαφάτους
Σύμφωνα με πολύ έγκυρες πληροφορίες από μόνιμο κάτοικο του νησιού, που μάλιστα πριν μερικά χρόνια στέφθηκε και πρωταθλητής Ελλάδας στο υποβρύχιο ψάρεμα, το νότιο μέρος του νησιού Δασιά κρατάει μεγάλες συναγρίδες. Το νησάκι βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την παραλία της Μηλιάς. Συγκεκριμένα, περίπου 100 μέτρα από το νοτιότερο άκρο του νησιού υπάρχει ένα σήκωμα του βυθού που σε βάθος 17 μέτρων σχηματίζει ένα χαράκι. Κάνοντας καρτέρι μέσα στο χαράκι είναι σίγουρο ότι τα ψάρια θα σας επισκεφτούν.
Επίσης, ένα ακόμη καλό μέρος είναι μεταξύ των βραχονησίδων Άγιος Γεώργιος και Μικρό Νησί που βρίσκονται στο νοτιοανατολικό άκρο της Σκοπέλου.

Με τη γεύση της επιτυχίας
Η Σκόπελος είναι σίγουρα ένα νησί που θα σας συναρπάσει με τις ομορφιές της τόσο σε ξηρά όσο και θάλασσα. Οι τόποι που περιγράφονται ποικίλλουν σε βάθος και μορφολογία βυθού κι έτσι μπορούν να ψαρευτούν από υποβρύχιους κυνηγούς με μικρές αλλά και με μεγάλες δυνατότητες, δίνοντας καλές ψαριές. Στο νησί θα βρείτε πολλές και καλές ταβέρνες όπου μπορείτε να γευτείτε κυριολεκτικά τις… επιτυχίες σας.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο