Στους πανευρωπαϊκούς της Λάρνακας η Ελληνική Εθνική ομάδα Σκοποβολής


Στη Λάρνακα της Κύπρου αναμένεται να βρεθούν Ελληνες αθλητές, ώστε να λάβουν μέρος τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής. 
 

Οι πανευρωπαϊκοί αγώνες στην Κύπρο αποτελούν την πιο σημαντική διοργάνωση για φέτος για τους πρωταθλητές σκοποβολής, μέχρι… την επόμενη, που είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θ’ ακολουθήσει στο Οσιγιεκ της Κροατίας. Μεταξύ άλλων και οι δύο διοργανώσεις προσφέρουν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μια πρόκληση που χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα ελκυστική για όλους τους αθλητές μας.

Σύμφωνα με τον προπονητή τους και Ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιώργο Σαλαβαντάκη«Για μας, είναι ένας αγώνας πολύ δυνατός γιατί δίνει δύο κάρτες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που σημαίνει ότι οι πρώτοι δύο άνδρες θα πάρουν απευθείας κάρτες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ οι πρώτοι 12 θ’ αγωνιστούν στους αγώνες Ευρώπης στο Μινσκ που θα γίνουν του χρόνου στην Πολωνία και το ίδιο ισχύει και στις γυναίκες. Φέτος για εμάς ήταν μια μαγική χρονιά γιατί καταφέραμε και φέραμε 4 μετάλλια στην Ελλάδα. Πήραμε μετάλλια σε δύο παγκόσμια κύπελλα και άλλα τόσα στους Μεσογειακούς αγώνες. Οι πιο σημαντικοί όμως αγώνες της χρονιάς είναι αυτοί που ακολουθούν τώρα, στο πανευρωπαϊκό, στην Λάρνακα και στις 30 Σεπτεμβρίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο Οσιγιεκ της Κροατίας. Η ομάδα μας αυτή τη στιγμή είναι έτοιμη να κερδίσει οποιαδήποτε θέση, οι αθλητές μας βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς τα σκορ που κάνουν αυτή τη στιγμή τα παιδιά είναι πολύ μεγάλα, η ψυχολογία τους είναι πολύ καλή, έχουμε δουλέψει πολύ καλά και νομίζω ότι μας αξίζει να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα και να ξεκινήσουμε από τώρα τις προκρίσεις, κερδίζοντας τις κάρτες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες… Είμαι όμως πολύ χαρούμενος γιατί αρκετά παιδιά από τα Χανιά πλαισιώνουν την Εθνική ομάδα», τονίζει ο Γ. Σαλαβαντάκης.

Ειδικότερα, οι αθλητές που θα πάρουν μέρος από τα Χανιά στους πανευρωπαϊκούς αγώνες για τις κατηγορίες εφήβων και νεανίδων είναι οι Ευφραίμ Νικολαντωνάκης και Νίκος Φραντζεσκάκης ενώ από την Αθήνα θα συμπεριληφθούν στην αποστολή οι Χρήστος Καββαδίας και Παναγιώτης Γεροχρήστος. Ακολούθως, στην κατηγορία ανδρών και γυναικών θα λάβουν μέρος από τα Χανιά ο Μπάμπης Χαλκιαδάκης και η Εμμανουέλα Κατζουράκη με τους Μάκη Μίτα και Νίκο Μαυρομάτη (από την Αθήνα) να πλαισιώνουν την τετραμελή αποστολή.

Η προετοιμασία των αθλητών διήρκεσε πολύ μεγάλο διάστημα ούτως ώστε να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση στην Κύπρο.

Σύμφωνα με όσα τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σκοποβολής και πρόεδρος της Σκοπευτικής Λέσχης Κρήτης (ΣΚΟ.ΛΕ.Κ.), Μανώλης Κουριδάκης: «Τόσο το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα όσο και το παγκόσμιο θα μοιράσουν κάρτες συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ επίσης όλα τα παγκόσμια κύπελλα του χρόνου θα δώσουν κάρτες. Η αποστολή που θα φύγει για την Κύπρο περιλαμβάνει τέσσερα παιδιά, τα οποία όπως τα παρακολουθούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα -με τον εξαιρετικό προπονητή που διαθέτουν- είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Το τελευταίο διάστημα προερχόμαστε από μεγάλες διακρίσεις τόσο στους Μεσογειακούς αγώνες που έγιναν στο Οράν, όσο και στα παγκόσμια κύπελλα όπου η ομάδα μας διακρίθηκε στο ομαδικό, κατακτώντας σε ένα από αυτά τη 2η θέση έναντι της Αμερικής που είναι από τις σπουδαιότερες ομάδες αυτή τη στιγμή στον κόσμο ενώ στο επόμενο πήρε το χάλκινο, τερματίζοντας κάτω από την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Η συγκυρία είναι, λοιπόν, πολύ καλή για την Εθνική μας ομάδα του σκιτ και ευελπιστούμε πως και φέτος κιόλας θα καταφέρουμε να πάρουμε κάποια από τις κάρτες που μοιράζονται σε αυτά τα δύο πρωταθλήματα. Ευχόμαστε και ελπίζουμε για το καλύτερο και πάμε με πολλές πιθανότητες».

Σε ερώτηση για τον χανιώτικο σύλλογο της ΣΚΟ.ΛΕ.Κ., ο κ. Κουριδάκης σημειώνει: «Η Εμμανουέλα Κατζουράκη, αλλά και τα άλλα δύο παιδιά, ο Νίκος Φραντζεσκάκης και ο Ευφραίμ Νικολαντωνάκης, που αγωνίζονται στην κατηγορία των εφήβων, είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι τρία παιδιά στα οποία στηρίζεται το σωματείο, όπως και από την άλλη στηρίζει την προσπάθεια τους για διάκριση. Εχουμε επίσης κάποια ακόμη παιδιά τα οποία προσπαθούμε να τα εντάξουμε σε αγωνιστικό επίπεδο και ελπίζουμε ότι του χρόνου θα λάβουν μέρος στο κύπελλο Ελλάδος. Το σωματείο μας ως οργανισμός έχει ανοίξει τα φτερά του και σε άλλα αντικείμενα όπως η τοξοβολία και ο σταθερός στόχος, όμως οι μεγάλες μας ελπίδες είναι στον πήλινο στόχο», καταλήγει ο κ. Κουριδάκης.

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.athlitiko.gr

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top