Στην αντεπίθεση περνούν οι Κύπριοι Κυνηγοί!

ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΠΑΣΥΔΥ (ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ).
 
Η απάντηση του Κλάδου Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας της συντεχνίας ΠΑΣΥΔΥ, (στην οποία δεν ανήκουν όλοι οι Θηροφύλακες) είναι εντελώς αδικαιολόγητη, προκλητική και προκαλεί έντονο προβληματισμό στις τάξεις του κινήματος μας καθώς επίσης και σε όλο τον Κυνηγόκοσμο επειδή δείχνει από πλευράς τους να συμμερίζονται όλα αυτά που συμβαίνουν μέχρι σήμερα στα Κυνηγετικά δρώμενα της χώρας μας, χωρίς να επιρρίπτουν ευθύνες σε αυτόν που φέρει ακέραια την ευθύνη, για τα όσα διαδραματίζονται γύρω μας.
 
Παράλληλα εμπλέκουν όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, ενω τα πυρά μας στράφηκαν ξεκάθαρα προς τον Προϊστάμενο τους, για τους γνωστούς και εξής λόγους:
1. Φέρει όλη την ευθύνη για τα κακώς έχοντα στα κυνηγετικά δρώμενα με τις ετσιθελικές αποφάσεις του.
2. Δεν έχει μεριμνήσει ποτέ για την ασφάλεια των θηροφυλάκων του με αποτέλεσμα να βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένοι σε εγκληματικά στοιχεία και να μην μπορούν να προσφέρουν στην πάταξη λαθροθηρίας του Ενδημικού Θηράματος.
3. Δεν έχει καταφέρει να κρατήσει τους Θηροφύλακες ενωμένους και δυνατούς για να μπορέσουν να παράξουν έργο, ενώ φέρει ακέραια την ευθύνη για τους διαχωρισμούς εντός της υπηρεσίας.
4. Ουδέποτε προστάτευσε τα μέλη του εκεί που έπρεπε να το πράξει.
5. Δίνει εντολές ανούσιες με αποτέλεσμα τα μέλη της Υπηρεσίας Θήρας αντί να ασχολούνται με το δάσος που καίγεται, που δεν είναι τιποτ’ αλλο από το ενδημικό θήραμα, να ασχολούνται με το δέντρο, που είναι ο κάθε αυτοαποκαλούμενος ακτιβιστής και με τα εξώδικα για τους σκύλους.
Στη συνέχεια της Επιστολής του ο συγκεκριμένος κλάδος, αναφέρει ότι πρωταρχικός μας στόχος, είναι οι προσωπικές μας φιλοδοξίες.
Ντροπή σας Κύριοι. Γνωρίζετε πολύ καλά ποιοι έχουν προσωπικές φιλοδοξίες και ίσως να κρύβονται και κάποιες προσωπικές προαγωγές.
Σας απαντούμε δημόσια ότι το συμφέρον μας είναι ένα:
να διατηρήσουμε μια παράδοση εκατοντάδων χιλιάδων χρόνων σαν κόρη οφθαλμού που παρέδωσαν οι Πρόγονοι μας σε εμάς. Εμείς με την σειρά μας έχουμε χρέος και υποχρέωση προς τα Παιδιά μας, να τους την παραδώσουμε αγνή και πλούσια όπως θα έπρεπε να είναι.
Επισης, άκρως απαράδεκτη είναι και η αναφορά σας στην πρόκληση αναστάτωσης μέσα στη κυνηγετική κοινότητα. Όταν αναφέρεστε στους Κυνηγούς, θα έπρεπε να αναφέρεστε στην κυνηγετική οικογένεια.
Κάνετε μια απαράδεκτη και προκλητική αναφορά στη μείωση εξώδικων προστίμων, κάτι που ζητήσαμε από τα Πολιτικά Κόμματα, λέγοντας ότι σας προκαλούν έντονο προβληματισμό. Μάλλον δεν έχετε διαβάσει σωστά τι ζητήσαμε με τις ποινές ή αυτοί που σας έδωσαν εντολή να αναρτήσετε την σχετική ανακοίνωση, ίσως λόγω πανικού, δεν σας ενημέρωσαν σωστά.
 
Ζητήσαμε κύριοι, αναλογικότητα ποινών σε κάποια πρόστιμα που εκδίδονται. Σας ξαναγράφουμε δημόσια αναλυτικά τι ζητήθηκε από τα Πολιτικά Κόμματα βάση των όσων αναφέρεστε:
1. Άμεση Ποινή φυλάκισης 6 μηνών και στέρηση άδειας κυνηγίου δια παντός, με στέρηση άδειας οδηγού σε όσους προβαίνουν σε παράνομη θήρευση λαγού κατά τις βραδινές ώρες και δη από την δύση έως και την ανατολή ηλίου, καθώς και σε όσους χρησιμοποιούν συρματοπαγίδες.
2. Μείωση στα εξώδικα πρόστιμα σκύλων από 300 ευρώ όσον αφορά τα εκπαιδευτικά, στα 100 ευρώ.
3. Μείωση στο εξώδικο πρόστιμο σχετικά με ηχομιμητικές συσκευές από 500 ευρώ στα 100 ευρώ.
Θέση μας είναι ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει η σχετική απαγόρευση και δε θα κουραστούμε να ζητάμε να βρεθεί ο τρόπος αδειοδότησης της. Σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι συσκευές αυτές τοποθετούνται από την τοπική Υπηρεσία Θήρας, σε ειδικά σημεία για να βοηθήσουν τους κυνηγούς.
Το αποκορύφωμα της ανακοίνωσης σας είναι η αναφορά για νομιμοποίηση της παράνομης παγίδευσης άγριων πτηνών, που σας προκαλεί δήθεν τεράστια ερωτηματικά, ενώ δεν ντραπήκατε να αναφερθείτε σε εξυπηρέτηση συμφερόντων.
Σας απαντούμε δημόσια κύριοι του Κλάδου ότι:
Η χρήση ξόβεργών είναι μια Παράδοση της χώρας μας, εκατοντάδων χιλιάδων χρονών, που τολμούμε και θα τολμήσουμε να απαιτήσουμε να επαναφέρουμε, με όρους και προϋποθέσεις επειδή οι Παραδόσεις μας πρέπει να μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.
Οι Παραδόσεις κύριοι είναι αυτές που στηρίζουν την Ιστορία μιας χώρας. Είναι η κουλτούρα του λαού μας, τα ήθη και τα έθιμα μας, η ιστορία μας. Μια ιστορία μεγάλη που πρέπει να αναβιώσει ξανά, γιατί θα είναι και το ισχυρότερο μέτρο πρόληψης για την πάταξη του εμπορίου διαφόρων άγριων πτηνών.
Όσα πτηνά δεν ανήκουν στην Κόκκινη Λίστα της Ευρώπης έπρεπε ήδη να ενταχθούν στο κατάλογο των θηρεύσιμων ειδών, για όλο τον κυνηγόκοσμο, με τεράστια οφέλη τόσο στο κράτος όσο και έναντι του παράνομου εμπορίου.
 
Τέλος το ότι στηρίζετε τον Προϊστάμενο Υπηρεσίας Θήρας και στέκεστε στο πλευρό του, αποδεικνύει περίτρανα ότι αποδέχεστε όλα όσα συμβαίνουν μέχρι σήμερα στα Κυνηγετικά δρώμενα και παράλληλα αποδέχεστε και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν εντός τις Υπηρεσίας Θήρας, μαζί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι σας.
Αυτό απλώς σας καθιστά, συνένοχους στην άνευ όρων κατρακύλα που έχει πάρει το επιδημητικό μας θήραμα.
 
Περισσότερα εδώ https://cyprushunters.com.cy/
 
 
 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top