Η νέα μάχη της Κ.Σ.Ε. στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Άλλη μία κρίσιμη νομική μάχη θα δώσει στις 20 Μαρτίου η Κ.Σ.Ε., για να υπερασπιστεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας το θεσμικό πλαίσιο και τον τρόπο που διεξάγεται το κυνήγι στη χώρα μας.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) προσέφυγε και πάλι στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, ζητώντας να ακυρωθούν… αναδρομικά! και οι δύο τελευταίες ρυθμιστικές Αποφάσεις του Υπουργείου για το κυνήγι, παρά τη συντριπτική ήττα που είχε υποστεί την τελευταία φορά που έκανε το ίδιο.
Αν και η περίοδος κυνηγίου έχει πια λήξει, κύρια επιδίωξη της Π.Φ.Π.Ο. είναι να εξασφαλίσει μία απόφαση, που, έστω και εκ των υστέρων, θα δημιουργεί νομικό «ρήγμα» στο οικοδόμημα κάποιας ρυθμιστικής, ώστε να πιεστεί το αρμόδιο Υπουργείο και να δυσκολέψει ή να τροποποιήσει την έκδοση της νέας τον προσεχή Αύγουστο. Η φιλοζωική οργάνωση κατάπιε την ήττα που είχε υποστεί επί ηγεσίας της κας Μπομπολάκη, και τώρα οι «επίγονοι» της στην οργάνωση ξαναπροσπαθούν να πάρουν τη ρεβάνς.
Η προσφυγή της οργάνωσης στο ΣτΕ εξυπηρετεί προφανώς και την ανάγκη της να ξαναβρεθεί στο προσκήνιο της επικαιρότητας, καθώς είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι, στο «ζωοφιλικό» κίνημα της χώρας μας συντελούνται ανακατατάξεις και διαγ(κ)ωνισμοί μεταξύ οργανώσεων και φορέων, για το ποιος… θα το εκφράσει καλύτερα!

Η Π.Φ.Π.Ο. επιδιώκει μια θεαματική ενέργεια για να «ηρωοποιηθεί» στο κοινό των αντικυνηγών και να ξαναστρέψει τους προβολείς πάνω στις κυρίες που αντικατέστησαν την κα Μπομπολάκη, όταν η τελευταία υποχρεώθηκε σε παραίτηση και ίδρυσε δική της ζωοφιλική Ομοσπονδία, επιτιθέμενη σε αυτές που τη διαδέχθηκαν…
Όπως γίνεται κάθε φορά, η έκβαση της «μάχης» μέσα στην αίθουσα του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας, θα καθοριστεί από πολύπλοκα νομικά και περιβαλλοντικά κριτήρια. Η Κ.Σ.Ε., μαζί με το νομικό και επιστημονικό επιτελείο της, είναι καθ’ όλα έτοιμη για την αντίκρουση και αυτής της προσφυγής, με στόχο να επαναλάβει μία ακόμα νομική νίκη που θα δικαιώνει το κυνήγι και θα υπερασπίζεται το πλαίσιο με το οποίο διεξάγεται στη χώρα μας.
Όλο το δικόγραφο που έχει κατατεθεί εκ μέρους της Π.Φ.Π.Ο. επαναβεβαιώνει τον… ιδεοληπτικό χαρακτήρα της οργάνωσης, αφού γίνεται σαφές ότι οι ενστάσεις της ουδεμία πραγματική σχέση έχουν με τις πραγματικές
ανάγκες του φυσικού περιβάλλοντος.

Και σε αυτήν την περίπτωση, απλώς η Π.Φ.Π.Ο… χρησιμοποιεί καταχρηστικά το Σ.τ.Ε. για να εξυπηρετήσει τους ομολογημένους στόχους του καταστατικού της, που όπως η ίδια παραδέχεται είναι «η πλήρης και οριστική
απαγόρευση του κυνηγίου».

Υπενθυμίζεται ότι, η προηγούμενη προσφυγή της Π.Φ.Π.Ο είχε ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ καθ’ ολοκληρία από το ΣτΕ, καθώς το δικαστήριο είχε αποδεχτεί ότι η θήρα στη χώρα μας ευθυγραμμίζεται με τα πιο αυστηρά κριτήρια που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και με όλα τα παραδεκτά διεθνή επιστημονικά και βιολογικά δεδομένα.
Αντιθέτως, το ΣτΕ είχε αναγνωρίσει ότι, οι επιστημονικές μελέτες και οι καταμετρήσεις επί του πεδίου, που λαμβάνει υπόψιν της η Ρυθμιστική Απόφαση θήρας, υπηρετούν και περιφρουρούν με επάρκεια τον αειφορικό και διαχειριστικό χαρακτήρα της θήρας.
Απόλυτα αποδεκτό έκανε το δικαστήριο και τον τρόπο που το Υπουργείο, τα κατά τόπους δασαρχεία και οι Κυνηγετικές Οργανώσεις, αντέδρασαν και διαχειρίστηκαν τα θέματα θήρας, στις περιοχές που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές.

Ακόμα και για το ζήτημα της θήρας του τρυγονιού, στο οποίο η Π.Φ.Π.Ο. και οι συνεργάτες του είχαν επενδύσει τα μέγιστα για να προσβάλουν την ρυθμιστική, το δικαστήριο αποδέχθηκε και δικαίωσε ως αξιόπιστο και αποτελεσματικό, το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής κυνηγετικής κάρπωσης του είδους, που εισηγήθηκε η ΚΣΕ και εφαρμόζεται τα τρία τελευταία χρόνια!

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Γ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, Ν. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook41
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top