Αγέλη αγριογούρουνων εισβάλλει σε αυλή σπιτιού για τροφή στη Χαλκίδα

Την εμφάνισή τους στους κεντρικούς δρόμους της Χαλκίδας έκαναν αγριογούρουνα που περιφέρονταν στην πόλη, σε πιλοτές πολυκατοικιών αλλά και σε αυλές σπιτιών. 

Η αγέλη που αποτελούταν από μια μητέρα με τα τέσσερα νεαρά μικρά της αναζητούσε τροφή και κατέβηκε από τα βουνά προκειμένου να μπορέσει να τραφεί. Μάλιστα, σύμφωνα στο βίντεο φαίνεται ότι τα άγρια ζώα δεν δίστασαν να εισέλθουν σε αυλή σπιτιού και να κάνουν έρευνα.

Αυξημένη κίνηση αγριογούρουνων και στην Βόρεια Εύβοια, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, μιλούν πάντως αγρότες και παραγωγοί της περιοχής.

Καταστρέφουν τα πάντα αναζητώντας τροφή, με αποτέλεσμα ακόμη και ολόκληρες σοδειές αλλά και χωράφια να ξεπαστρεύονται με ένα απλό πέρασμά τους.

Έχουν πολύ ανεπτυγμένη όσφρηση και ακοή ενώ η όρασή τους είναι περιορισμένη, αντιλαμβάνονται κυρίως την κίνηση και όπως τα περισσότερα θηλαστικά δεν βλέπουν χρώματα.

Το τρίχωμα τους αποτελείται από δύο ειδών τρίχες, το κυρίως τρίχωμα είναι τρίχες μακριές, σκληρές και αραιές ενώ το πυκνό υπόστρωμα είναι τρίχες μαλακές και κοντές για να τα προφυλάσσουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Το τρίχωμα αλλάζει δυο φορές το χρόνο, τον Οκτώβριο και τον Μάιο.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top