Με πολύ καλή διάθεση η συνάντηση του Κ.Σ. Θεσσαλονίκης

Την Δευτέρα 8 Ιουλίου, σε έναν πολύ όμορφο χώρο, ιδιοκτησίας του κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν κυνηγοί από όλη τη βόρεια Ελλάδα για να ενημερωθούν και να γιορτάσουν τη έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου.

Υπήρξε ενημέρωση, για την εφαρμογή του ν. 4830/21 για την λήψη και αποστολή δειγμάτων DNA σκύλων το γνωστό “Άργος”.

Αναφέρθηκε επίσης από τη κτηνίατρο η απαξίωση του κλάδου των κτηνιάτρων από την κεντρική διοίκηση συνεχίζεται. Εισήχθη αρχικά στην διαβούλευση ένα νομοσχέδιο που επέβαλε υποχρεωτική στείρωση σε όλα τα αδέσποτα και δεσποζόμενα μη αναπαραγωγικά ζώα το οποίο φυσικά “ναυάγησε” εξαιτίας των κοινωνικών αντιδράσεων. Εφευρέθηκε η δαπανηρή και πολύπλοκη διαδικασία ελέγχου των γεννήσεων με λήψη δείγματος DNA και αντί αυτή να αποκλείσει πλήρως τις υποχρεωτικές στειρώσεις αυτές θεσπίσθηκαν υποχρεωτικές, δυστυχώς για όλα τα κακόμοιρα τα αδέσποτα.

Εδώ που έφτασε η ιστορία σε μία αδιέξοδη κατάσταση η μόνη λύση είναι να προστεθεί στον ισχύοντα νόμο όπου υπάρχει η λέξη “στείρωση”, στειρώνονται κ.λπ. η φράση ,”εκτός αν ιατρικοί λόγοι επιβάλουν τη μη στείρωση” και στη συνέχεια μετά την τροποποίηση του νόμου να επανεκδοθούν όλες οι σχετικές εγκύκλιοι και υπουργικές αποφάσεις για την εφαρμογή του νόμου.

 

  

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top