1st_gymnasio_Axarnwn

Το σκοπευτήριο γέμισε παιδιά!

Επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών στο σκοπευτήριο Πάρνηθας

«Ευχαριστώ, για τη ζωντάνια που φέρατε, και για το χαμόγελό σας που πλημμύρισε σήμερα τον αθλητικό μας χώρο».

Με αυτά τα λόγια έκλεισε το καλωσόρισμά του στα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών που επισκέφθηκαν το σκοπευτήριο, ο πρόεδρος του Σ.Ο.Α. «ο Πάρνης» Ιωάννης Κατσιφής. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο εύστοχος χαρακτηρισμός για το κλίμα που επικρατούσε την Πέμπτη 25/2 στο σκοπευτήριο της Πάρνηθας!
Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Τόσα παιδιά σε σκοπευτήριο δεν είχα δει ποτέ, παρότι ο μαζικός αθλητισμός θεωρείται ως «εκ των ων ουκ ανευ» σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Μάθημα στους πρόποδες της Πάρνηθας

Θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί «πρακτική άσκηση» στο μάθημα της γυμναστικής, και δη στα Ολυμπιακά αγωνίσματα της σκοποβολής πήλινου στόχου. Ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών κ. Β. Ρίζος και επτά καθηγητές του σχολείου, ανταποκρίθηκαν πρώτοι στην προσπάθεια του Σ.Ο.Α. «ο Πάρνης» για διάδοση της σκοποβολής του πήλινου στόχου στην νεολαία, φέρνοντας τους 65 μαθητές και μαθήτριες της τρίτης τάξης στο σκοπευτήριο.

Girl_shoot_1«Αγαπητά μας παιδιά. Με την σημερινή μας ενέργεια και δεν στοχεύουμε στο να γίνετε σκοπευτές (και μάλιστα αφήνοντας άλλα αθλήματα στα οποία ίσως δραστηριοποιείστε). Θέλουμε απλά να σας δείξουμε από κοντά ένα ολυμπιακό άθλημα, παρεξηγημένο από πολλούς, χωρίς κανένα λόγο και αιτία. Ένα άθλημα που θέλει αυτοπειθαρχία για να το κατακτήσεις, εσωτερική δύναμη και ενέργεια, χωρίς ιδιαίτερα σωματικά προσόντα.

Ο δρόμος για την πρόοδο και την ανέλιξή σας είναι ανηφορικός. Μην ενδίδετε στα σημερινά κελεύσματα που θέλουν κιμά την νεολαία και φροντίστε για τη βελτίωση και την πρόοδό σας, με έμφαση στα μαθήματά σας. Να θυμάστε πάντα ότι η μιζέρια και η μετριότητα ψάχνει για παρέα. Μην τους κάνετε το χατίρι. Μακριά από ουσίες και οινοπνεύματα.
Η ενασχόλησή σας με τον υγιή αθλητισμό (και σε οποιοδήποτε άθλημα, συμπεριλαμβανομένης της σκοποβολής), θα συμβάλει στην πρόοδο και τη σφυρηλάτηση του χαρακτήρα σας, κάνοντάς σας ικανούς για να την κατάκτηση των ευγενών φιλοδοξιών σας.
Αγαπήστε την φύση και το περιβάλλον, δείχνοντάς το με τα έργα σας“, τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος Ιωάννης Κατσιφής.

Ακολούθησε ενημέρωση-παρουσίαση των Ολυμπιακών αθλημάτων σκοποβολής πήλινου στόχου από τον προπονητή κ. Λεων. Μητσιάλη, και επίδειξη του αγωνίσματος Σκητ από τον πρωταθλητή Νίκο Μαυρομάτη. Στο πλαίσιο της επίδειξης οι υπεύθυνοι είχαν εντάξει και τους νεαρούς αθλητές του Ομίλου, τα αδελφάκια Όμηρο (14) και Όλγα (12) Απολλώνιος, ώστε οι μαθητές να εξοικειωθούν από συνομηλίκους τους.
Στις βολές (με 20άρι τουφέκι για ευνόητους λόγους) έγινε πανηγύρι!  Μαθήτριες, μαθητές αλλά και καθηγητές δοκιμάστηκαν αρχικά σε πολύχρωμα μπαλόνια και κατόπιν σε στόχους. Παρότι ένοιωσαν τη χαρά της επιτυχίας με τα μπαλόνια και της αποτυχίας στους στόχους, έμειναν όλοι κατενθουσιασμένοι.
Girl_shoot_2Το πρόγραμμα είχε και απονομές. Μετάλλια για τους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες, πλακέτα για το σχολείο και διπλώματα συμμετοχής για όλους. Στο τέλος οι νεαροί αποχώρησαν παίρνοντας μαζί με τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα έναν πήλινο στόχο για αναμνηστικό!

Η προσπάθεια του Σ.Ο.Α. «ο Πάρνης» να φέρει τους νέους κοντά στη σκοποβολή είναι κάτι παραπάνω από αξιέπαινη. Εστιάζεται σε τριάντα επτά (37) σχολεία της ευρύτερης περιοχής των Αχαρνών και συγκεκριμένα στους δήμους Αχαρνών, Α. Λιοσίων και Θρακομακεδόνων. Ας ελπίσουμε ότι το παράδειγμά τους δεν θα παραμείνει μεμονωμένο…
δεδομένης της επιχειρούμενης προσπάθειας του Ομίλου προς 37 σχολεία της εγγύς περιοχής (Δ. Αχαρνών, Α. Λιοσίων & Θρακ/νων) εδώ και πέντε μήνες περίπου.

Ρεπορτάζ: Γεώργιος Κ. Κόντης
Φωτογραφίες: Στέργιος Τσιόγκας
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top