Glogg, το Χριστουγεννιάτικο γλυκό κρασί


Συνταγή για Glogg, γλυκό Χριστουγεννιάτικο κρασί από την Δανία με σταφίδες, αμύγδαλα και φλούδες πορτοκαλιού που σερβίρεται με κουτάλα.

Υλικά

  • νερό 250 ml
  • γαρίφαλο 20 καρφάκια
  • κανελά 3 ξύλα
  • κρασι 2 λίτρα κόκκινο ξηρό
  • κρασι 750 ml Πόρτο
  • ρούμι 1 φλιτζάνι λευκό
  • μπράντι 1 φλιτζάνι
  • σταφίδες 1 φλιτζάνι
  • αμυγδαλα 2/3 φλιτζανιού λευκά ψιλοκομμένα στο μούλτι
  • ζαχαρη 1/4 φλιτζανιού
  • πορτοκαλι 1 ακέρωτο πλυμένο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το νερό με το γαρίφαλο και την κανέλα σε μια μικρή κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Σουρώνουμε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το κόκκινο ξηρό κρασί, το κρασί Πόρτο, το λευκό ρούμι, το μπράντι, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και την ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το ποτό να ζεσταθεί, αλλά όχι να πάρει βράση. Πλένουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε σε ροδέλες, χωρίς να το ξεφλουδίσουμε.

 

 

ΠΗΓΗ

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook41
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top