Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής καλεί όλους τους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ό,τι δηλώνουν ή μεταφέρουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για την αύξηση του πληθυσμού του Τρυγονιού.
Η όποια αύξηση καταγράφεται στον πληθυσμό του είδους δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συνδέεται με πλήρη απαγόρευση της θήρας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Μια τέτοια σύνδεση είναι αβάσιμη και εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες διατήρησης της ρυθμισμένης θήρας του είδους στην Κύπρο.
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής με υπευθυνότητα συνεχίζει τις ενέργειές της, προκειμένου να διασφαλίσει τη συνέχιση του καλοκαιρινού κυνηγίου του Τρυγονιού στην Κύπρο, έστω και υπό περιορισμούς, όπως ισχύουν τα τελευταία χρόνια.
Ας συνεχίσουμε με υπευθυνότητα και ενότητα την προσπάθεια. Η διατήρηση του Τρυγονιού και η συνέχιση της θήρας του στην Κύπρο είναι κοινός μας στόχος.