Με επιστολή της στους Βουλευτές του Νομού η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, ζητά απαγόρευση κυνηγιού για 5 χρόνια, στις καμένες από την πυρκαγιά περιοχές.
Αναλυτικά στην επιστολή της σημειώνονται:
Κύριοι Βουλευτές της Χίου,
Απευθυνόμαστε σε εσάς, γιατί πιστεύουμε ότι έχετε ειλικρινές ενδιαφέρον για την Χίο, το νησί που σάς ανέδειξε εκλογικά και σάς έφερε μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Πιστεύουμε ότι δεν γίνεται να είστε απλοί παρατηρητές των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν το νησί σας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν γίνεται να μην βλέπετε τα καμμένα δάση, τα καμμένα ζώα, την κατεστραμμένη ζωή, την απελπισία των ανθρώπων, την αγανάκτηση για την υποβάθμιση της φύσης με όλες τις συνέπειες που αυτή επιφέρει στον ίδιο τον άνθρωπο.
Σάς καλούμε να αφουγκραστείτε τους πολίτες και τους συμπολίτες σας που διαμαρτύρονται έντονα για το άνοιγμα του κυνηγιού μέσα σε ένα οικοσύστημα που οι ρυθμιστικές κομματιάζουν σε καμμένες, μισοκαμμένες, ανεπηρέαστες περιοχές.
Σάς καλούμε να προστατεύσετε το όμορφο νησί της Χίου που αποτελεί ένα ενιαίο ζωντανό νησιωτικό οικοσύστημα.
Ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση για πλήρη απαγόρευση της θήρας στο σύνολο του νησιού της Χίου τουλάχιστον για πέντε (5) έτη, ώστε να δοθεί χρόνος στην φύση να επουλώσει τις πληγές της και να ανακάμψει.
Με εκτίμηση,
Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Η Πρόεδρος, Άννα Τοσούνογλου
Η Γ. Γραμματέας, Μαρία Χουστουλάκη