Σύλληψη για παράνομη παγίδευση άγριων πουλιών στην Ηλεία

Σύλληψη για παράνομη παγίδευση άγριων πουλιών στην Ηλεία

Στην Αμαλιάδα, στις 30 Οκτωβρίου 2025, θηροφύλακες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου προχώρησαν σε μήνυση κατά κατοίκου της περιοχής, ύστερα από περιστατικό παράνομης παγίδευσης άγριων πτηνών.
H ενέργεια εντοπίστηκε ύστερα από καταγγελία και επιτόπιο έλεγχο σε αγροτική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Μαύρας του Δήμου Πηνειού. Ο φερόμενος ως δράστης είχε τοποθετήσει δίχτυα σύλληψης για άγρια ωδικά πτηνά, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν τέσσερις καρδερίνες παγιδευμένες, καθώς και ένα κλουβί με άλλα πουλιά.
Τα παράνομα μέσα παγίδευσης κατασχέθηκαν, ενώ ο ίδιος παραδέχθηκε ότι κρατούσε τα πουλιά «για το κελάηδισμά τους στο σπίτι».

Η πράξη αυτή, σύμφωνα με τη δασική νομοθεσία, παραβιάζει το άρθρο 252 παρ. 5 του Νόμου 86/1969, που απαγορεύει τη σύλληψη, κατοχή ή εμπορία άγριων πτηνών. Για το περιστατικό συντάχθηκε μήνυση και βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ από τις αρμόδιες αρχές.
Η υπόθεση προωθήθηκε στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω διαδικασίες.

Η Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου υπενθυμίζουν ότι η παγίδευση και κατοχή άγριων πουλιών αποτελεί σοβαρή παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, με στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και της βιοποικιλότητας.

 

 

ΠΗΓΗ

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook42.00k
Instagram2.20k
error: Content is protected !!
Κύλιση στην κορυφή