Αντιδράσεις για την αναστολή λειτουργίας της Θηροφυλακής

Σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας Θηροφυλακής δυστυχώς σε όλη περιφέρεια της Ελλάδας…
 
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας παρόλο που ισχύει η αναστολή της θηροφυλακής, διατηρεί σε ενεργό δράση τον ιδιωτικό φύλακα θήρας για την προστασία του περιβάλλοντος και την συνέχιση των φιλοθηραματικών του δράσεων και προγραμμάτων.
Ομόφωνη η απόφαση του ΔΣ με τη συγκατάθεση του υπαλλήλου μετά από στάθμιση όλων των παραμέτρων για το θέμα.
Ο αγώνας για επανεκκίνηση του κυνηγίου συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα ενάντια στην απολυταρχική, άδικη και ατεκμηρίωτη επιστημονικά ρήση/εξαγγελία Χαρδαλιά.
 
 
Ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Φλώρινας είναι αντίθετος με την απόφαση των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών για την αναστολή εργασίας τον φυλάκων θήρας.
Το Δ.Σ του Συλλόγου θα ήθελε να εκφράσει την δυσαρέσκεια του προς αυτή την απόφαση και ομόφωνα αποφάσισε να μην την επικροτήσει και δεν θα προβεί σε αναστολή εργασίας του ιδιωτικού φύλακα θήρας που απασχολεί ο Σύλλογος μας , αλλά θα τον ενθαρρύνει να συνεχίσει να εργάζεται με περισσότερο ζήλο για την πάταξη της λαθροθηρίας.
Η αναστολή εργασίας των Ομοσπονδιακών φυλάκων Θήρας είναι άσκοπη και λανθασμένη κατά την γνώμη μας, πόσο μάλλον στα μέσα της κυνηγετικής περιόδου. Είναι γνωστό ότι τόσο λόγω εποχής με την συγκέντρωση μεγάλων πληθυσμών μεταναστευτικών θηραμάτων στη χώρα μας αλλά και αυτή τη στιγμή που η χώρα βρίσκετε σε καραντίνα απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια από τους θηροφύλακες να ελέγξουν την λαθροθηρία.

Η λήψη αυτής της απόφασης την συγκεκριμένη χρονική στιγμή το μονό που θα καταφέρει είναι να προκαλέσει προβλήματα και σύγχυση τόσο στους θηροφύλακες όσο και στους κυνηγούς. Όλες οι κυνηγετικές οργανώσεις καθώς και όλοι οι κυνηγοί θα πρέπει να είναι ενωμένοι ώστε να πετύχουν στους στόχους τους που δεν είναι άλλοι από την ομαλή επανέναρξη του κυνηγιού.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΛΑΣΤΑΝΗΣ (κυνηγός και κριτής Αγώνων Κυνηγετικών Ικανοτήτων) 

“Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος που απ’ όσο μάθαμε και πιστεύουμε (ελπίζουμε να μην είναι αλήθεια) έβγαλε σε διαθεσιμότητα τη θηροφυλακή από τις 13/11/2020. Αλήθεια γιατί οι αδύναμοι θα πληρώσουν τα πάντα και πως θα ζήσουν; Μήπως και η Κ.Σ.Ε εκμεταλλεύεται τον κορονοϊό για να χτυπήσει τους εργαζόμενους όπως και η κυβέρνηση; Εκτός κι αν μειώθηκαν οι άδειες κυνηγίου τόσο πολύ ώστε δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι να πληρωθούν; Άρα το πρόβλημα προϋπήρχε και δεν κάνατε τίποτα φίλοι της Κ.Σ.Ε.

Μπορούσατε να μειώσετε όλα τα άλλα έξοδα και να μην πειράξετε τη θηροφυλακή, η οποία δημιουργήθηκε ώστε να υπάρχει ελεύθερο κυνήγι, τα έξοδα της οποίας πληρώνονται 100% από τους κυνηγούς.

Εμείς οι νόμιμοι κυνηγοί στηρίζουμε και χρειαζόμαστε τη θηροφυλακή, και του χρόνου αν μειωθεί ο αριθμός των κυνηγών θα πληρώσουμε παραπάνω έκτακτη εισφορά υπέρ της Ομοσπονδιακής Θηροφύλαξης για να λυθεί το πρόβλημα. Λυπάμαι για όλα τα επίπεδα του οργανωμένου κυνηγίου και τους αντιπροσώπους μας που λειτουργούν χωρίς λογική.”

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top