Υλικά:
4 μελιτζάνες (όσο το δυνατόν μεγάλες)
1200 γρ, αγριογούρουνο (από μπούτι)
1 κιλό πατάτες
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
Aλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό
2 φρέσκιες και ώριμες ντομάτες
1 ποτήρι μπρούσκο κρασί.
Eκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μικρό “καλαθάκι”. M’ ένα λεπτό μαχαιράκι αδειάζουμε το περιεχόμενο χωρίς να σχίσουμε τον φλοιό της.
Κατόπιν, την ξεπικρίζουμε και την τηγανίζουμε για λίγο, μέχρι να μαραθεί.
Kόβουμε το αγριογούρουνο σε κύβους και το σοτάρουμε με λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και τέλος το σβήνουμε με το κρασί.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και την ψίχα της μελιτζάνας και ρίχνουμε το μείγμα σε κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα ακόμα.
Tοποθετούμε τα “καλαθάκια” της μελιτζάνας στο ταψί και τα γεμίζουμε με το περιεχόμενο της κατσαρόλας, προσθέτοντας τις πατάτες.
Ψήνουμε στο φούρνο 60 λεπτά στους 180 βαθμούς.