Υλικά:
1 αγριοκούνελο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κλωνί δεντρολίβανο
1 κεφάλι σκόρδο
Λάδι
Αλάτι, Πιπέρι
2 Αυγά
Λίγη γαλέτα
Λίγο αλεύρι
Προετοιμασία:
Αφού γδάρουμε το κουνέλι, το κόβουμε σε μερίδες.
Πλένουμε τα κομμάτια καλά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό.
Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα το σκόρδο ψιλοκομμένο, το δεντρολίβανο, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι.
Βάζουμε μετά στην μαρινάτα αυτή τις μερίδες του κουνελιού, τα σκεπάζουμε με ένα καπάκι και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τρεις ώρες περίπου.
Εκτέλεση:
Βγάζουμε την λεκάνη απ’το ψυγείο, παίρνουμε τις μερίδες του κουνελιού απ’την μαρινάτα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Βάζουμε στην φωτιά το τηγάνι με μπόλικο σπορέλαιο να κάψει καλά.
Παίρνουμε μετά το κάθε κομμάτι κουνελιού, το αλευρώνουμε, το περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και μετά από την τριμμένη γαλέτα, το βάζουμε στο τηγάνι με το καυτό λάδι να τηγανιστεί καλά, ένα τέταρτο της ώρας από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε το κουνέλι ζεστό με δροσερή σαλάτα εποχής.