Ανακαλύψτε τη μαγεία της Λήμνου: Ψάρεμα και Κυνήγι σε έναν παραδεισένιο τόπο!

Ένα νησί που λατρεύουν οι ψαράδες και οι κυνηγοί. Πλούσια σε αλιεύματα και σε κυνηγότοπους, η Λήμνος κρύβει πραγματικούς θησαυρούς σε στεριά και θάλασσα. Ψάρεμα και κυνήγι, γίνονται αφορμή για παρέα, γλέντι, εξερεύνηση και μοναδικές στιγμές…

 

Νησί για καλή ψαριά.

Ψαράδες, ψαροτουφεκάδες και συλλέκτες οστράκων θα βρουν στη Λήμνο ανταμοιβή στους κόπους τους… Πλούσια σε αλιεύματα, η θάλασσα του βορειοανατολικού Αιγαίου, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ακτογραμμή του νησιού και τις έντονες εναλλαγές της, δημιουργούν ιδανικά σημεία για ψάρεμα, ανάλογα με την τεχνική που χρησιμοποιεί ο κάθε ψαράς.

Οι Λημνιοί που αγαπούν το ψάρεμα, φιλικοί και φιλόξενοι, θα σας συντροφεύσουν σε κάθε μόλο και ακτή.

Όσοι έχουν βάρκα, μπορούν να ψαρέψουν με πετονιά σε μικρούς απάνεμους κολπίσκους. Τα λιμανάκια του Μούδρου του Κότσινα και της Κούταλης, καθώς και όλες οι παραλίες του Αι- Γιάννη στα δυτικά του νησιού, αποτελούν κλασικές επιλογές των ψαράδων. Για ψαροντούφεκο, υπάρχουν κοντά στο νησί πολλές ρηχές ή βαθιές ξέρες. Από τα καλύτερα σημεία θεωρούνται η θαλάσσια περιοχή κάτω από την Αγία Ευθυμία στο Φακό, το ακρωτήρι Μούρτζεφλος (ΒΔ του νησιού), η βραχονησίδα Σιργιτς ή Σιδερίτης, το Παλαιόκαστρο στην Πλάκα, οι ξέρες Μέθωνες που βρίσκονται μεταξύ Λήμνου και Ίμβρου, ο Άγιος Σώζος, κοντά στην Αγία Σοφία και πολλά άλλα.

Εξαρτήματα, εργαλεία και ειδικό εξοπλισμό για ψαράδες και ψαροτουφεκάδες θα βρείτε στα καταστήματα ειδών αλιείας που υπάρχουν στο νησί.

Με σήμα την Άρτεμη.

Η ξεχωριστή αξία της Λήμνου ως κυνηγότοπου, χάνεται στα βάθη του μύθου και της αρχαίας ιστορίας, όταν οι κάτοικοι του νησιού λάτρεψαν την Άρτεμη ως προστάτιδα της Μύρινας κι αφιέρωσαν στη θεά του κυνηγιού ένα ναό, έξω από την πόλη.

Η σχέση των Λημνιών με το κυνήγι έχει την προϊστορία της αλλά και μια ιδιαιτερότητα που συναντά κανείς σε λίγα μέρη της Ελλάδας. Μόνο εδώ στη Λήμνο αφθονούν τα αγριοκούνελα σε τέτοιους πληθυσμούς ώστε να προκαλούν ζημιές στα σπαρτά και τα αμπέλια, με αποτέλεσμα να έχουν χαρακτηριστεί επιβλαβή και να είναι, εδώ και χρόνια, …επικηρυγμένα!

Γι’ αυτό και το κυνήγι τους επιτρέπεται από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, αλλά και για 10-15 ημέρες τον Μάρτιο, καθημερινά και χωρίς περιορισμό αριθμού σε διάφορους κυνηγότοπους του νησιού.

Λημνιοί κυνηγοί αλλά και εποχούμενοι από τα γύρω νησιά, από Χίο, Λέσβο, Σάμο, στήνουν το χειμώνα καρτέρι για περαστικές αγριόπαπιες και μπεκάτσες ενώ, από μέσα Σεπτεμβρίου ως μέσα Οκτωβρίου, για μόνο τέσσερις Κυριακές το χρόνο, οι κυνηγοί επιδίδονται στο κυνήγι της ενδημικής, νησιωτικής πέρδικας.

Ο δραστήριος κυνηγετικός σύλλογος της Λήμνου είναι διαθέσιμος για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 22540 22062.

 

www.limnosfm100.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top